реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

В музеях Чернігівщини за рік побували 26 тисяч відвідувачів

У 2015р. на Чернігівщині були відкритими для відвідування 34 самостійні музеї. Експозиції переглянули 886 тис. осіб, з яких 44% – учні та студенти. Для майже половини з них (400 тис.) проведено 21 тис. екскурсій. Відкрито 514 виставок, 21 музей експонував виставки в 106 місцях поза музеями. Про це повідомило головне управління статистики в Чернігівській області до Міжнародного дня музеїв.

У середньому в кожному з музеїв побували 26 тис. відвідувачів. Однак найбільшу популярність упродовж багатьох років утримують архітектурно-історичний заповідник "Чернігів стародавній", історико-культурні заповідники "Качанівка" та "Гетьманська столиця", що мали статус національних.

На кінець минулого року основний фонд музеїв налічував 469 тис. експонатів, більшість із яких (40%) – речові предмети, 21% – писемні, 17% – фото, 5% – образотворчі. У науково-допоміжному фонді знаходилося 282 тис. предметів.

Роботу музеїв забезпечували 624 працівники, у т.ч. 192 наукові співробітники та екскурсоводи. За рік працівниками музеїв підготовлені та видані 596 наукових видань та публікацій, розроблені 306 тематико-експозиційних планів.

Крім самостійних, в області діяли 25 музеїв, створених у складі підприємств, установ, організацій, навчальних закладів.



Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, Качанівка, Батурин, міжнародний день музеїв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar