реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

В «Інтермеццо» -- народний депутат Віталій Корж

У середу, 14 липня, в культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» журналістів чекає на розмову народний депутат України Віталій Корж. Початок зустрічі о 9 годині 30 хвилин.
Привід для зустрічі – книги Віталія Терентійовича, теми розмови – за Вашим бажанням.

Довідка про В.Т.Коржа.

Народився 16 серпня 1938 року у селі Дроздівка Куликівського району Чернігівської області.
Освіта вища. Закінчив Харківський інститут інженерів залізничного транспорту ім. С.М. Кірова, 1964 рік. Інженер шляхів сполучення – будівельник, кандидат економічних наук з 1978 року.

Після закінчення Дроздівської середньої школи у 1955 році поступив до Чернігівського технічного училища. За направленням приїхав до Києва у розпорядження Південно-Західної залізниці. З 1957 року працював старшим робітником по ремонту колій, бригадиром, техніком, інженером. У 1964 році перейшов до Укрраднаргоспу на посаду старшого інженера. У 1966 році переведений до Міністерства промбудматеріалів УРСР. Працював старшим інженером, начальником відділу, заступником начальника “Укрцементу”.

У 1977 році перейшов на наукову роботу. Працював на посадах: зав. сектором, зав. відділом Науково-виробничого об'єднання Мінпромбудматеріалів УРСР, а потім в Академії наук старшим науковим співробітником Ради по вивченню продуктивних сил України. Має більше 80 опублікованих наукових праць.

З 1991 року комерційний директор Київського заводу будівельних матеріалів, начальник Центру міжнародного науково-технічного співробітництва та маркетингу Науково-дослідного інституту інформаційних технологій Міністерства освіти України. У 1991 році створив і очолив науково-виробничу фірму “Транзактор”. У 1993 році фірма виступила засновником компанії “Глобал Юкрейн”, яка започаткувала в Україні ринок послуг ІНТЕРНЕТ. Розробки компанії висунуті на здобуття Державної премії в галузі науки і техніки.
Народний депутат України ІV, V, VI скликань.

Громадська робота: член Ради Міжнародної спілки українських підприємців, член наглядової ради Міжнародного доброчинного фонду “Українська хата”, член Опікунської ради Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, член оргкомітету Міжнародного конкурсу “Моє слово про Шевченка”, член ВО “Батьківщина” та ін.

Одружений. Дружина – Корж Любов Василівна (1944), сини – Корж Юрій Віталійович (1970), Корж Роман Віталійович (1974).




Теги:Інтермеццо, БЮТ, Чернігів, В.Корж


Читайте також



Коментарі (0)
avatar