реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

В Ічні редактором бути неважко...

У червні 2010 року редактором ічнянської районної газети «Трудова слава» стала Галина Ткаченко. Газета перетворилась на чиновницький бюлетень і фотоальбом голови Ічнянської райдержадміністрації Сергія Рубашки.

Голова райадміністрації став фотомоделлю

Співзасновниками «Трудової слави» є колектив редакції, Ічнянська районна держадміністрація та Ічнянська районна рада. У квітні 2010 року, йдучи в декретну відпустку, тодішній редактор газети Людмила Храпаль призначила виконуючою обов’язки редактора Наталію Єпіфанович. Районне керівництво не погодилося з цим і вирішило ліквідувати редакцію. На захист «Трудової слави» виступили Чернігівська обласна організація журналістів, Асоціація регіональних засобів масової інформації, Чернігівська незалежна медіа-профспілка, голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.

У результаті редактором «Трудової слави» призначили начальника відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Ічнянської райадміністрації Галину Ткаченко. Вона почала прославляти голову райадміністрації Сергія Рубашку, який водночас очолює районну організацію Партії регіонів.

За п’ятнадцять місяців перебування Сергія Рубашки на посаді очільника району щотижнева «Трудова слава» надрукувала понад п’ятдесят його фотозображень! На знімках Рубашка слухає соло на скрипці, жестикулює перед окулярами, позує біля комп’ютера, сидить поблизу прапорця, вручає мотокосу і так далі. А ось фотографія Сергія Рубашки на повний зріст у позі бравого солдата Швейка, який любив фотографуватися заради процвітання Австро-Угорської імперії. На жаль, Швейка заарештували за публічну образу засидженого мухами фотопортрета імператора.

Від Рубашки безнадійно відстав голова Ічнянської райради Олександр Кутовий, якого сфотографували лише 14 разів. Наполовину менше від Кутового фотографувалися заступники голів райадміністрації та райради. Усього двічі з’явився в газеті мер міста Ічні.

Якщо зібрати докупи фотознімки начальників і чиновників, то вони гуртом не дотягнуть до рекорду Сергія Рубашки. Більшість із них — члени Партії регіонів. Отож газету «Трудова слава» можна назвати «партійною фотосесією».

У районній газеті зображень Рубашки більше, ніж фотознімків Президента Віктора Януковича в центральній пресі. Рубашка буде фотомоделлю, допоки адміністрація Януковича не навчить його скромності.

Віктор БАРАНОВ, селище Парафіївка, Ічнянський район.

Скорочений варіант. Повністю читайте статтю "В Ічні редактором бути неважко, якщо ти хвалиш Сергія Рубашку" в газеті "Сіверщина" за 27 жовтня. Передплата йде по всій Україні.



Теги:Віктор Баранов, свобода слова, Ічня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar