реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи подружить Ічня з Тель- Авівом?

Правозахисника-журналіста, письменника, колишнього політв’язня Віктора Баранова з Ічнянського району на Чернігівщині знають як палкого українця-патріота. Тож, коли на шпальтах чернігівської незалежної газети «Сіверщина» з’явився матеріал «Ізраїль візьме в оренду Ічнянський район», читачі зрозуміли іронію, якою насичена публікація й, безумовно, були солідарні з автором статті.

На жаль, під час перебування в Ічні мені не вдалося поспілкуватися з автором гучної публікації. Натомість мав кілька діалогів із пересічними ічнянцями. Природно, що метою цього спілкування було бажання з’ясувати, чи читали вони «Сіверщину» з доробком Віктора Баранова та що з цього приводу думають.

Першою, до кого я звернувся, була молода жіночка з дитиною. Пані Галина, так вона назвалася, — корінна ічнянка, працює в одній з міських установ:
— «Сіверщину» читаю регулярно. Це одна з найоб’єктивних газет нашого краю. Та й Віктора Баранова знаю. Я цілком погоджуюся з тим, що він написав. Практично сьогодні економіка району працює не на нас, вона стала власністю невідомих людей. Розумію й іронію автора щодо оренди Ічнянщини Ізраїлем. Так можна казати про всю Україну, якщо проаналізувати, хто у нас усім керує…

А сивочолий ветеран, котрий вийшов з аптеки, довго не міг зрозуміти, що я від нього хочу. Виявляється, пан Григорій і не чув про газету «Сіверщина». Коли ж я розтлумачив старенькому про суть газетної публікації, той заявив:
— А знаєте, наші керманичі вже довели район до ручки. У мене два сини мусять їздити на заробітки до Києва та Чернігова, бо тут немає роботи. Хіба це діло?! То, може, іноземці налагодять справи. Хто там сюди рветься? Ізраїль, кажете?

Я опитав того дня більше десяти перехожих на вулицях Ічні. Здебільшого люди не бачили газети й не чули про статтю «Ізраїль візьме в оренду Ічнянський район». А стаття доволі серйозна. Хіба тільки Ічні загрожує подібна участь? Давайте підрахуємо, скільки у нас неукраїнців у парламенті та у владних структурах. Багато, дуже багато… То навіщо їм, неукраїнцям, брати в оренду Ічню чи Лубни, Канів чи Гуляйполе?.. Адже вони, неукраїнці, домінують всюди, й досить лише офіційно оголосити, що саме вони, а не ми, українці, орендують усю Україну…

Володимир БЕЗЧАСНИЙ,
Лубни – Ічня – Лубни



Теги:Сіверщина, Ічня, Віктор Баранов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar