реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

В Америці рух "Окупуємо Вол-стріт" набирає сили (оновлено)

Рух «Окупуємо Вол Стріт» не збавляє обертів та поступово охоплює всю країну. Акції протестів руху пройшли цих вихідних у Нью-Йорку, Вашингтоні та ряду міст Техасу, Каліфорнії, Іллінойсу, Флориди, Теннессі та Нью Джерзі.

Демонстранти виступають проти корпоративної жадоби на економічної нерівності. Так в центральних західних штатах Огайо та Індіана учасники протестів вигукували «Банки врятували, а нас продали». Демонстранти висловлюють своє обурення високим рівнем безробіття, урядовою допомогою великим корпораціям та постійно зростаючою прірвою між бідними та багатими.

На фото: редактор "Сіверщини" Василь Чепурний на Вол-стріт у листопаді минулого року.
Вашингтонський Національний музей авіації і космонавтики був в суботу зачинений після того, як до нього спробували увірватися демонстранти, повідомляє «Бі-Бі-Сі».

Представники Смітсоновського інституту, до складу якого входить музей, розповіли, що демонстранти намагалися влаштувати акцію протесту біля експозиції безпілотних літальних апаратів. Після того, як охоронець не пустив їх всередину приміщення з плакатами, вони спробували схопити його, і тоді другий співробітник застосував проти них сльозогінний газ.

Після цього демонстранти розійшлися. Всього в акції брали участь від 100 до 200 осіб. Повідомляється, що поліція заарештувала одну людину.

В даний час поліція перевіряє інформацію про те, до якої групи належать активісти. Серед них були помічені люди, пов'язані з організацією «Захопи округ Колумбія!» Ця група була створена за зразком іншої, яка називається «Захопи Вол-стріт!» і яка почала акції протесту в Нью-Йорку в середині вересня.



Теги:банки, США, багаті і бідні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar