реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Уродженець Чернігівщини увійшов до керівництва Афону

14 червня на урочистому богослужінні в соборному храмі Афона (Протата) відбулася щорічна офіційна передача влади на Святій Горі новому складу Священної Епістасіі - органу, якому належить виконавча влада на Афоні. Про це повідомив сайт Русский Афон

Згідно зі Статутом Святої Гори Афон, до складу нової Епістасіі увійшли: отець Симеон від монастиря Діонісат (в якості нового протепістата), ієромонах Євфимій від монастиря Зограф, ієромонах Кіріон від Руського Свято-Пантелеймонового монастиря, отець Єфрем від монастиря Констамоніт.

За давньою афонською традицією під час інтронізації у соборному храмі Протата новий протепістат отець Симеон взяв жезл, що символізує владу прота або, як його ще називають, жезл Пресвятої Богородиці. Вручення жезла і регалій протепістата скоїв представник Великої Лаври отець Никодим.

По завершенні богослужіння в залі зборів Епістасіі під головуванням нового протепістата відбулося урочисте засідання Священного Кіноту.

На церемонії передачі влади новому складу Священної Епістасіі присутні міністр Македонії та Фракії Георгій Oрфанос, префект Центральної Македонії Апостолос Дзідзікостас, мер міста Салоніки Янніс Бутаріс, цивільний губернатор Афона Аристос Косміроглу та інші.

Як вже було сказано, до складу Священної Епістасіі увійшов представник Руського на Афоні Свято-Пантелеймонового монастиря ієромонах Кіріон (Ольховик), подвизається на Святій Горі з 1987 року. Родом він з м. Козелець Чернігівської області (Україна), при Священному Кіноті багато років несе послух антіпросопа.

Печатка Афону розділена на 4 частини і без однієї з них недійсна. Тож наш земляк є одним з 4 керівників чернечої республіки. В адміністративній системі Греції Афон є автономною чернечою республікою.



Теги:православіє, Греція, Афон, чернецтво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar