реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Уряд хоче з 2021 року забрати в міст акцизний податок з пального

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час пленарного засідання 1-ї сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання, що відбулося 20 листопада, висловив стурбованість наміром Уряду з 2021 року забрати в міст акцизний податок з пального. У структурі доходів міського бюджету Чернігова цей податок складає майже 10%, тож для нашого міста це досить суттєво.

- Після вчорашньої наради під головуванням Прем’єр-міністра України міським головам повідомили, що акцизний податок буде концентруватися у відповідному фонді, а потім гроші будуть посилатися в якійсь пропорції на місця. Аргументація така, що це загальнодержавний податок, - повідомив він.

Міський голова наголосив на тому, що до цього питання слід підходити виважено, адже проблеми утримання інфраструктури та розвитку громад не вирішуються самі собою, на це потрібні кошти.

- На сьогодні ми не розуміємо ні переліку дохідних статей, ні навантажень, які нам спускає держава зверху. Логіка про те, що це податок загальнодержавний, була би прийнятною, якби в повній мірі фінансувалися делеговані нам повноваження. А саме, професійно-технічні училища, перевезення пільгових категорій громадян, усі видатки по освіті. Якщо у громад заберуть гроші, то їх розвиток зменшиться. Рівень проблем - через втрачений час: адже десятиріччями не зверталася увага на проблеми інфраструктури. Сьогодні самотужки місцеве самоврядування можливостями місцевих бюджетів не зможе впоратися з проблемами без підтримки держави, - констатував Владислав Атрошенко.

Очільник міста звернувся до всіх народних депутатів України, які представляють Чернігівщину у Верховній Раді України, з пропозицією у формі діалогу обговорювати важливі питання, що приймаються на загальнодержавному рівні і значно впливають на розвиток нашого міста.

- Усі питання розвитку громад залежать в тому числі і від ваших рішень. Зокрема, питання прийняття державного бюджету. Я просив би, щоб у нас був налагоджений більш якісний діалог. Для цього я прошу секретаря міської ради організувати постійно діючий переговорний майданчик, куди до такого діалогу ми запрошуємо всіх депутатів, - запропонував він.

Владислав Атрошенко відзначив, що такий діалог - його прохання і водночас ділова пропозиція. Адже відповідальність народних депутатів - не тільки перед державними інституціями, а й, у першу чергу, перед своїми виборцями.


Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Теги:пальне, акциз, Владислав Атрошенко, Уряд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar