реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

УНП: обмеження загального складу Чернігівської міської ради спотворює волю виборців

27 серпня 2010 року Чернігівська обласна рада затвердила загальний склад (кількість депутатів) обласної, районних та міських рад області. Отже, провладна коаліція прийняла рішення обирати 31 жовтня цього року до Чернігівської міської ради 50 депутатів – мінімальну кількість, дозволену законом. Стільки ж депутатів буде в міських радах Ніжина і Прилук.
Це викликає, м’яко кажучи, здивування. Напередодні сесії в обласній раді відбувся круглий стіл щодо обговорення питання кількості депутатів обласної, районних та міських рад області. Тоді його учасники схвально поставилися до пропозиції депутата Чернігівської міської ради, голови обласної організації Української народної партії Володимира Ступака, який запропонував для міської ради обласного центру кількість депутатів на рівні 60, при максимально можливій по закону 76 осіб.
Позицію УНП зустріли з розумінням тому, що вона спрямована на відображення волі та інтересів якнайбільшого числа виборців у представницьких органах місцевого самоврядування. Станом на 1 липня 2010 року у Чернігові проживало 297032 жителя, Ніжина – 74022, Прилук – 59150. Таким чином, кожний з 25 чернігівських депутатів, обраний в одномандатному мажоритарному окрузі, представлятиме 11880 жителів, ніжинських – 2960, прилуцьких – 2366. Крім того, всім відомо, що депутати місцевих рад працюють на громадських засадах та їх кількість не впливає на витрати міського бюджету.
Проте, депутати від Партії регіонів і КПУ, Чернігівський міський голова Олександр Соколов зробили все від них залежне, щоб добитися затвердження загального складу Чернігівської міської ради кількістю в 50 депутатів.
Чернігівська обласна організація УНП заявляє, що маніпуляції у визначенні кількості депутатів місцевих рад несумісні з принципами демократії. Рішення обласної ради щодо штучного зменшення кількості депутатів Чернігівської міської ради спотворює волю виборців і має суто політичний характер на користь провладних політичних сил.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії





Коментарі (2)
avatar
1
Ну, дак надо-же с этим бороться.
avatar
2
Терміново треба щоб Деснянська райрада в м.Чернігові встановила максимально можливу по Закону кількість депутатів, тобто 60. Зараз 45.
В такому разі в Чернігові на одного мажоритарного міського депутата буде чітко по два депутата Н.-Заводської і Десніянської райрад, що представлятимуть по 6000 жителів Чернігова кожний.
Це хоч трохи компенсує перекос з кількістю депутатів у міськраді.
Якщо депутати райрад будуть акитивними, то вони багато чого можуть зробити, впершу чергу тиснути на міьку раду.
avatar