реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Український націоналізм" -- у Чернігові

13 травня в культурно-мистецькому центрі "Інтермеццо" в Чернігові відбулася презентація книги народного депутата-свободівця, історика Олександра Сича. Книгу "Український націоналізм: традиція і модерн" присвячено 120-річчю від Дня народження засновника і першого провідника ОУН полковника Євгена Коновальця.

На презентацію зібралися літератори, журналісти, місцева інтелігенція та друзі автора. На заході також були присутні очільник обласної "Свободи" Костянтин Лубенцов, в.о. голови Чернігівської міської організації ВО "Свобода" Володимир Поліщук та народний депутат України свободівець Руслан Марцінків.

Олександр Сич підкреслив: коли він укладав цю книжку, то найперше думав про друзів зі сходу України, бо її ідея народилася під час дискусій, які довелося вести в Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Луганську тощо. Саме вони і запропонували йому зібрати напрацьоване з теми "Націоналізм" в один збірник.

«Боротьба націоналізму та лібералізму – боротьба свого, рідного із глобалізацією. Націоналізм – це ідеологія, в серці якої стоїть добро власної нації. Адже головним у діях націоналіста має бути захист свого. Про це свідчать процеси в Україні та за її межами. Європа нині переживає ренесанс націоналізму. Укладаючи збірку, я намагався знайти відповідь на одне з питань, а саме – звільнити націоналізм від остракізму, якому його піддали комуністично-російський режим і ліберальна Європа.

У світі держав, як у світі людей, кожен виборює місце під сонцем. Саме тому Україна зараз відчуває удар із двох боків: інтернаціоналізм із боку більшевицько-комуністичної Росії і лібералізм із боку Європи. Ось чому я намагаюся спростувати ідею глобалізації, бо вона несе у собі ідею зникнення будь-яких національних рис», – поділився міркуваннями з присутніми Олександр Сич.

"Український націоналізм: традиція і модерн" – це збірка статей, доповідей, лекцій, рецензій та інтерв'ю, які опублікував автор упродовж останніх десяти років. Книга дає відповідь на те, що таке український націоналізм в історичній тяглості сьогодні та яким може бути в перспективі.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:націоналізм, опозиція, свобода, Олександр Сич


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
чтобы не говорили о коммунистах, но они на две головы выше свободовцев! ведь никто из КПУ не пришел и не сорвал презентацию, как это сделала Свобода в середине марта в Киеве сорвав презентацию книги Старикова. все таки политик должен оставаться политиком, а не главарем шайки вандалов и хулиганов!
avatar
2
Т.зв. комуністи(комуно-фашисти) - це звірі в напівлюдській подобі. Тільки полохливий Кравчук здатен був випустити джина з пляшки, де він (комуняки) й сиділи мовчки на початку 90-х рр. наче таргани... Тепер же ці ПРихвосні "вболівають за народ", отримуючи мільйони від ригів.
avatar