реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Ніжині "свободівці" пікетують за пекарів

26 листопада 2013 року в місті Ніжин на Чернігівщині активісти місцевої організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом із громадою розпочали безстрокове пікетування районної державної адміністрації із вимогою виплатити заробітну плату робітникам державного підприємства "Ніжинський комбінат хлібопродуктів".

Під будівлею РДА зібралося кілька десятків небайдужих ніжинців, які прийшли підтримати справедливі вимоги пекарів. Пікетувальники вимагали негайної виплати заробітної плати, тримаючи плакати з гаслами "Без зарплати – як без хліба", "Вимагаємо соціяльної справедливости", "Азарова – на прострочені сухарі", "Ні – новому голодомору" та инші.

Голова Ніжинської міської організації Ігор Смаль нагадав присутнім, що акція безстрокового пікетування – це продовження боротьби націоналістів та робітників підприємства за соціяльну та національну справедливість.

"Не так давно на цьому місці лунали обіцянки представників влади якнайскоріше розв'язати питання і виплатити людям не милостиню, а віддати зароблене важкою працею. Як бачимо, ці обіцянки так і лишилися обіцянками, тому ми розпочинаємо безстрокове пікетування районної державної адміністрації", – заявив свободівець.

"Треба стояти на своєму до переможного кінця, не вестися на обіцянки адміністрації, а вимагати своїх законно зароблених грошей", – зазначив працівник хлібокомбінату свободівець Леонід Москотін. За словами націоналіста, керівництво підприємства продовжує проводити політику негласного тиску на працівників, намагаючись придушити будь-які форми самоорганізації робітників у боротьбі за свої права.

Разом із економічними вимогами на мітингу-пікеті лунали й політичні. На думку багатьох промовців, при неспроможності уряду забезпечити належну виплату заробітної плати на державному підприємстві вже понад шість місяців, його слід відправити у відставку.

Нагадаємо, що націоналісти розпочали підтримувати пекарів ще у жовтні цього року.

Прес-служба Ніжинської міської організації ВО "Свобода"
ВО «Свобода»



Теги:пікет, опозиція, свобода, Ніжин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Наскільки мені відомо, Ніжинський КХП не займається випічкою хліба. Це державне підприємство зберігає запаси державного зерна та надає послуги стороннім організаціям. Дивно те, що за рекордного врожаю підприємство без роботи, інакше була б зарплата. Вирішенням цієї проблеми мала б займатися профспілка, згадайте польську профспілку "Солідарність", яка призвела до повалення комуністичної влади в Польщі. Чи є профспілка на підприємстві? Адже створення осередків партій на підприємствах не припустиме.
avatar