реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У сироти хотіли відібрати квартиру

Вихованець Батуринської школи-інтернату був позбавлений батьківської спадщини — права власності на частину квартири в Чернігові. Коли стало відомо, що порушено права неповнолітнього, в справу втрутилися прокуратура. Прокурор Чернігівського району звернувся із заявою про перегляд рішення суду, яка й була задоволена. В подальшому рішенням суду частина власності була закріплена за законним спадкоємцем.
Захист прав дітей – один з пріоритетних напрямів діяльності прокуратури області. У поточному році на захист прав і свобод дітей порушено 34 кримінальні справи, з яких 26 направлено до суду з обвинувальним висновком. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 365 службових осіб, відшкодовано понад 1 млн. грн. збитків, в тому числі до бюджету 125 тисяч. Поновлено права понад 1000 дітей.
Актуальні питання прокурорського нагляду за додержанням законодавства щодо захисту конституційних прав дітей обговорювалися під час навчально-методичного семінару, в якому взяли участь прокурори районів, представники органів і служб в справах дітей, обласного Центру зайнятості .
В ході семінару учасники обмінялися досвідом щодо особливостей нагляду за додержанням законодавства про освіту, охорону здоров’я і соціальний захист.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області




Теги:нерухомість, Батурин, Чернігів, Сирота, прокуратира


Читайте також



Коментарі (0)
avatar