реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Круг нас усі імперії померли…» -- бахмацька «Просвіта»

Поезії Михайла Шевченка, як і його знаменитого тезки – Тараса, звучали на звітно-виборних зборах Бахмацької районної організації товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка.

Просвітяни з Рубанки, Батурина, Куреня, Дмитрівки та Бахмача мають чим похвалитися: скажімо, батурянка Оксана Петрук розповідала як діє при Покровській церкві дитячий центр творчості і привезла ряд робіт вихованців. Осередок «Просвіти» у гетьманській столиці очолює священик УПЦ Київського патріархату о. Роман Кривко.

Нещодавно він організував станицю «Пласту». Розповідає Оксана Петрук: «Дисципліна там жорстка, адже о. Роман – колишній спецназівець. Але записалися такі хлопці, що в школі з дива вийти не можуть. Адже біля них мало не міліція чергує, а тут вони відмінно себе ведуть».

Велику масу досліджень краєзнавчого плану опублікував Борис Киричок з Дмитрівки. А письменника – травозная Івана Просяника знають і по всій Україні.

Збори головою знову обрали лікаря Олега Калиняка з Рубанки (на фото) та делегатів на обласну звітно- виборну конференцію.

У роботі зібрання просвітян Бахмаччини брали участь голова конотопської «Просвіти» Зоя Шалівська, керівник благодійного фонду «Ніжен» Микола Шкурко, голова обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка Василь Чепурний та заступник голови Бахмацької районної ради Володимир Сорока, який і сам є просвітянином.
На фото вгорі: Оксана Петрук із роботою вихованця церковно- просвітянської школи: портрет Шевченка виконаний із ...кави. На фото внизу: моменти зборів, один із перших просвятн Бахмаччини (легендарний БОТУМ, що пов'язаний з Володимиром Кашкою) -- Борис Бобришев.









Теги:Конотоп, Просвіта, Батурин, Чернігів, Василь Чепурний, Іван Просяник, Бахмач, пласт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar