реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Луганську поставлять пам'ятник Катерині Другій

У Луганську буде встановлено пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ.

Про це УНІАН у РФ повідомив депутат Луганської обласної ради, голова всеукраїнської громадської організації "Молода гвардія" Арсен Клінчаєв.

"Розроблено пам'ятник Катерині II як засновниці міста Луганська. Виділено землю Луганською обласною радою в центрі міста", - сказав він. За його словами, наразі триває збір коштів на виготовлення пам'ятника. Клінчаєв вважає, що закінчити роботи зі встановлення пам'ятника вдасться через два-три роки.

Раніше в одному з центральних скверів Луганська - імені Молодої гвардії - за ініціативи громадської організації "Молода гвардія" був встановлено камінь, де планували встановити пам'ятник "жертвам ОУН-УПА".

Нагадаємо, що навесні цього року на Полтавщині невідомі розбили пам'ятник Петру І.
Ньюсру. юей

Довідка "Сіверщини".
За часів Запорозької доби на території міста існували козацькі зимівники Кальміуської паланки Кам'яний Брід та Вергунка, згодом постійні селища -- повідомляє Вікіпедія.
"У Луганській області дуже багато людей не знають своєї історії. Про це говорить і те, що поставили в нас пам’ятник «Жертвам бандеровских преступлений в Луганске». Люди, які поставили цей пам’ятник, зовсім не знають своєї історії. А історія говорить про те, що і в Луганській області було підпілля ОУН-Б. І навіть у тому ж Краснодоні було оунівське підпілля, ми вже достукалися до цих документів, тобто там діяла не тільки «Молода гвардія», а й свідомі українські люди, які любили українську мову, ставили українські п’єси", -- пише голова місцевої "Просвіти", науковець Володимир Семистяга.
Імператриця Катерина II, уроджена Софія Августа Фредеріка, народилася в Пруссії і до династії Романових немає жодного стосунку. Організувала державний переворот у Росії. Знищила Запорізьку Січ, ввела кріпацтво на Україні. В особистому житті імператриця відрізнялася розгульним характером, маючи близько 23 коханців (Сергій Салтиков, граф Орлов, Потьомкін, Ланськой/. Померал, як і пророкував засуджений нею митрополит Арсеній Мацієвич (нині канонізований російською і українською церквами) "постидною смертю" -- у туалеті. span>



Теги:Просвіта, Катерина Друга, ОУН -УПА, Луганськ


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
У цій інформації нема головного - діюче законодавство дозволяє на обласному рівні прийняти рішення про встановлення пам'ятника будь кому. Хоча й цього поганого законодавства ( а точніше постанови КМУ від 08.09.2004р.№1181 за підписом В.Януковича ) не дотримуються. Громадські організації пасивні, а чиновник - безкарний.
avatar
2
А що то за портрет такий розовощокий, невинної дівчинки
avatar
3
Борису -- ну, в той час курв інакше не малювали biggrin
avatar
4
Ну просто дива якісь!? Чомусь усі хором побігли у бік "збереження"памяті про цю велику розпусницю. Ні, щоб заглянути на сторінки історії уважніше. Що не місто, особливо на Півдні - подавай Катерину. Так і біжать під ауру Катерини, геть не переймаючись тим, що й до цієї німкені, вже мали місце певні поселення козацького чи турецько-татарського походження.
Ставлячі памятники цим "цнотливим" особам, або ж так розкішно згадуючи їхнє усердя у розбудові "Малоросії" нині сущі "достойники" регіонального значення вкотре доводять своє хуторянство, політичну убогість та публічну короткозорість зі знань вітчизняної історії.
avatar