реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Кремлі визнали: перекидання військ до кордону - проти України

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував заяву російського посла у Білорусі Олександра Сурікова про те, що передислокацію російських військових у Брянську область, в район, близький до кордонів України і Білорусі, можна вважати превентивними заходами в зв’язку із зростаючим радикалізмом в Україні.

Про це повідомляє РБК, - пише Зік.

«Причому тут Білорусь? Я так розумію, що у нас не виходить з мінськими домовленостями, та радикалізм в Україні знову починає підніматися. Там за межею «Правого сектора» формуються нові сили – суперправі, більш радикальні. В Україні знову починає взяти гору точка зору війни. А ми не дуже б хотіли, щоб вона взяла гору. Тільки і всього – превентивні заходи», – сказав посол (цитата за «Інтерфаксом»).

На початку червня стало відомо, що в місто Клинці Брянської області, розташоване приблизно в 50 км від білоруського та українського кордонів, перекинута частина 28-ї окремої мотострілкової бригади з Єкатеринбурга. Як розповідав перший заступник голови адміністрації міста Олег Клєтний, військові прибули 30 травня і розмістилися в польовому таборі з мінімальною кількістю техніки і озброєнь. За його словами, військовослужбовці будуть зводити «свою інфраструктуру» на території старого військового містечка в межах Клинців.

Кількість закинутих військових він не назвав. За інформацією порталу «Клинці.інфо», в Брянську область прибуло 214 чоловік особового складу 28-ї бригади. Пізніше «Інтерфакс» з посиланням на інформоване джерело повідомив, що ще одна бригада мотострільців була перекинута з Самари у Валуйки – місто в Білгородській області в 20 км від кордону з Україною.

7 червня агентство Reuters, чий кореспондент побував у Клинцях, повідомило, що Росія будує біля кордону з Україною ще одну військову базу. Репортер агентства бачив «тимчасовий військовий табір, велику кількість не тільки прибулих військовослужбовців, але і військову техніку», двоє солдатів у камуфляжній формі на блокпосту посеред лісу веліли репортеру йти, сказавши, що вони охороняють «спеціальний військовий об’єкт».



Теги:перекидання військ, російсько- український кордон, Клинці, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar