реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Тридцять два депутати отримали однакові відписки прокурора Чернігова

Прийшли відповіді на звернення 32 депутатів обласної та міської рад до прокурора міста Чернігова, які були озвучені на брифінгу 20 грудня біля новорічної ялинки.

В зверненнях йшлося про те, що судове рішення (постанова Чернігівського окружного адміністративного суду по справі № 825/4330/13-а від 23 листопада 2013) є прикладом вибіркового правосуддя, яке, крім того, було спричинено непрофесійними діями позивача у згаданій справі. Наслідками цього рішення є обмеження законних прав громадян на мирні зібрання та колізія з правових підстав під час масового святкування у центральній частині міста новорічних і різдвяних свят. Тобто тимчасові намети для новорічного свякування по факут -можна, а намети для мирного протесту - не можна.

Також депутати місцевих рад вимагали поновити законність, зупинити вибіркове правосуддя та забезпечити повноцінну реалізацію права громадян на мирні зібрання. Вважають за потрібне провести розслідування компетентності працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які мали відношення до підготовки вказаного судового подання.

В своїй відповіді прокурор міста Валерій Карась вважає законними дії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в частині обмеження прав громадян на мирні зібрання та не вбачає підстав для вжиття заходів прокурорського реагування...

Бо то, мовляв, на Красній площі не мирні зібрання, а ... масові гуляння. Не вмер Данило - так болячка задавила.

А ще пан прокурор чомусь не прокоментував московський намет під Катерининською церквою, який також порушує судову заборону, але ніхто не намагається його привести до ладу. Прокурор міста Валерій Карась свідомо не помічає грубого порушення закону про свободу совісті, положень про благоустрій міста, рішення вищої судової інстанції про необхідність знесення намету московської церкви.



Теги:прокуратура Чернігова, Майдан, Катерининська церква, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar