реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Традицію дотримано: книжку представлено у Довженка!

Маю традицію - кожну книжку свою вперше представляти в сосницькому музеї Довженка. Так було з "Акурайку", з "В осім барку", зі "Сто днів Широкої війни", тільки "Цеглинку для рідного храму" не представляв через операцію та ковід. Представив, дякуючи захисту ЗСУ, і свіжі "Титли і коми".

Високі слова про мене говорила в.л. директора Ольга Ярмуш, а просвітяни Шевченки з Березни навіть спеціально приїхали на представлення. Хотіли і з Новгорода- Сіверського їхати, та я відмовив - дасть Бог, сам туди доїду...

Сосницький музей Довженка написав так: "Про що нова книга Василя Чепурного? Про українську національну еліту. Про людей, яких ламала система. Про болісні життєві драми. Про темні сторінки біографій видатних. Роздуми про просвітництво, про маловідомих людей нашої культури, про неминучий розпад Росії, кирзовий чобіт якої на грудях української нації, простежується в усій книзі.
На презентації «Титлів і ком» автор торкався тем літератури, політики, російських імперських персоналій, яких має зріло позбуватися український ментальний простір, бо сьогодні вже чітко видно, що велич російської літератури штучно перебільшена за часів радянської окупації, тоді як українська зумисно знеславлювалась до провінційного рівня".

... Було тепло від щирості і зацікавленої розмови. А музейний кіт Мусій так поважно вмостився в кінці залу та вимвався до гостей... І яріли червоні довженківські яблука поруч із книгою "Титли і коми".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:нові книги, Сосниця, музей Довженка, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar