реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Музею Довженка - статус заповідника!

Мій практичний висновок з представлення книги "Титли і коми": Сосницький літературно- меморіальний музей Олександра Довженка потребує зміни статусу!

Звісно, вже після війни, але просто музей має стати музеєм- заповідником, бо таким він і є по факту. І хата Довженкова з обійстям, і статус світового рівня патрона музею - себто Довженка, і перспектива. - все є..

В той же час - фактично дві кімнатки експозиції аж ніяк не відображають життя і діяльність Довженка. Скажімо, зовсім нема періоду УНР, берлінського і варшавського періодів життя Довженка, я би подивився і оцінки світових геніїв кіно Довженка та його спадщини, і його друзів треба представити, як, скажімо, співака Івана Козловського та письменника Юрія Яновського... І, до речі, меблі з московської квартири генія так і зваленими валяються десь у сараї, бо нема простору, щоб їх виставити!

Одне слово: треба підвищувати статус цього музею! А то їздять усі великі і видатні зі спілок кінематографістів і письменників, водять хороводи, отримують довженківські яблука в подарунок, а подбати про розвиток нікому...

Василь ЧЕПУРНИЙ

Як музей "Зачарованої Десни" самодостатній, як музей Довженка потребує розбудови, бо багато лишається за межами експозицій, але в оповідях екскурсоводів. І коли оте все розказуєш, люди йдуть з музею зі слізьми на очах. А тут вже вдячність умінню бути емпатичними ексурсоводам і...тим письменникам і кінематографістам, які біографію Довженка виписали в своїх книгах, а наші екскурсоводи вивчили і пропустили через себе.

Ольга ЯРМУШ



Теги:Ольга Ярмуш, Василь Чепурний, музей Довженка, Сосниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar