реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Тихі похорони російських окупантів

В той час, як Путін бреше на весь світ, що його країна не причетна до розпалювання вогню в Україні, у Підмосков'ї без громадського розголосу пройшли похорони росіян, загиблих у Донецьку.
Про це повідомляє "Эхо Москвы".


Серед похованих був член "Единой России", житель міста Електрогорськ Сергій Жданович.

За словами його знайомого, секретаря регіонального відділення КПРФ Євгена Бабіна, Жданович вирушив у Донецьк із власної волі після листування з учасниками тематичної групи в соціальній мережі Одноклассники. Похорон загиблого пройшов у суботу за участю членів руху "Боевое братство", зазначив Бабін.

Він додав, що загиблий впродовж декількох років очолював міське відділення "Боевого братства", а також працював в Ногінському відділенні організації. Крім того, Жданович служив у Чечні в гарячих точках. Є докази, що він був інструктором у таборі ФСБ.

У соціальних мережах пишуть, що з числа загиблих в Україні росіян як мінімум троє з Підмосков'я - їм від 20 до 48 років.

Зокрема, російський спецназівець Олексій Юрін, 1993 року народження, служив у 45-му полку спецназу ВДВ. Воював на стороні сепаратистів самопроголошеної "Донецької народної республіки" і загинув під час боїв біля аеропорту.

Факт його загибелі підтверджує користувач соціальної мережі ВКонтакте Віолета Грибоєдова. За її даними, Юрін - житель підмосковного Можайська.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник головреда "Ехо Москви" Володимир Варфоломєєв, ще один загиблий – А.Єфремов.

"Навесні всі троє якимсь чином потрапили в сусідню країну, воювали там в рядах антиурядових сил і були вбиті в кінці травня під час боїв у Донецьку", - зазначів журналіст.
За його словами, "офіційної інформації про загиблих так і немає".

"Найвражаюче, що ми нічого не чули про них в офіційних російських ЗМІ - тих самих, які протягом останніх місяців прославляють всіх і кожного, хто б'ється з" київською фашистською хунтою". Державні телеканали, урядові газети і настільки ж офіціозні, хоча і жовті сайти про них мовчать, ніби йдеться про держтаємницю. Жодним словом вони не згадують про тих, кого мали б вшановувати як відважних героїв, які рятували мирних жителів і склали голови за "русский мир". Немов нічого цього і не було ", - зазначає Варфоломєєв.

Також він допускає, що мовчання ЗМІ пов'язане з "використанням старої та ефективної тактики, відомої як "тягання каштанів з вогню чужими руками".

"Пропагандистське накачування в ЗМІ пробудило у частини телеглядачів патріотичні почуття і бажання виконати інтернаціональний обов'язок ... Поки вони в Україні захоплювали адміністрації і збивали вертольоти, керівництво країни давило на Київ, продавало газ, торгувалося із Заходом і т.і., тобто вирішувало власні політичні та фінансові завдання. А далі вступила в силу універсальна формула, обкатана ще в колишні роки: "ми вашого сина в Україну (Афганістан, Чечню...) не відправляли", - зазначає Варфоломєєв.

Про загиблих у Донецьку росіян раніше писала і "Новая газета". Згідно з повідомленням, у боях за аеропорт Донецька були убиті не менше 30 росіян, що воювали на боці терористів.



Теги:найманці, Ехо Москви, Донецьк, російсько- українська війна, Енергодар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar