реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Терооборону - за прикладом Гетьманщини

Мій товариш Ростислав Мартинюк помітив, що доки Хмельницький не провів адміністративної реформи - воєнні стани йому не помогли.

В усякому разі, я думаю, що нинішня адміністративна реформа (ОТГ, прямі бюджетні їх стосунки з центром, 4 повіти в області замість 22 районів) є поверненням не тільки до волосно-повітового устрою Російської імперії із превалюючим, на відміну від імперії, значенням земських установ. Але й - глибинно - поверненням до полково - сотенного устрою Гетьманщини.

Відтак, гадаю, територіальну оборону треба організовувати не за обласним принципом, а саме за полковим - тобто на Чернігівщині мають бути окремими підрозділами чернігівський, ніжинський, прилуцький і сіверський полки тероборони. Адже при цьому зросте і мобільність, і керованість таких підрозділів. Ваша думка?

До речі, думаю, що підрозділи тероборони треба організовувати в кожному старостинському окрузі - від 10 до 40 осіб.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:адміністративна реформа, Ростислав Мартинюк, гетьманщина, тероборона, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Подиву гідна оперативність державника Б. Хмельницького, який відразу на території колишніх 3-х воєводств Речі Посполитої (Київського, Брацлавського та Чернігівського ) утворив зо два десятки полків та кількасот сотень - адміністративно-територіальних одиниць новоутвореної держави з назвою Військо Запорозьке зі столицею у Чигирині. І це в умовах безперервної війни!
Сучасна війна спонукає до рішучих державотворчих кроків.
avatar