реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Козелецькі депутати відмовилися перейменовувати вулиці

Спершу офіційне повідомлення Козелецької селищної ради: "На черговій сесії селищної ради, яку скликав Козелецький селищний голова Валентин Бригинець 26 січня 2024 року розглянули питання, що стосувались виконання законів України про «декомунізацію» та «деколонізацію», соціальної, комунальної та земельної сфер.
На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у російсько-українській війні та виконали гімн України.
Кворум правочинної сесії селищної ради має складати 14 депутатів. У роботі сесії взяли участь 14 депутатів із 26 від персонального складу ради".

Тобто ледве- ледве зібралися... Чому не працюють інші 12 депутатів, що так пхалися в раду - невідомо? Чи від війни повивтікали чи поховалися по схронах?

Представники інтересів виборців не підтримали проєкт рішення про перейменування об’єктів топоніміки у населених пунктах Козелецької селищної ради, що стосувався перейменування вулиць і провулків громади, що містять символіку російської імперської політики. Тепер право і обов'язок перейменування, відповідно до закону, переходять до селищного голови. Якщо ж він не перейменує - це зробить голова обласної адміністрації.

Але коментар відомого журналіста Ростислава Мартинюка точний: "Знали ж, що все одно перейменують їхні вулиці, але комуняцтво в нутрі сидить невитравно, а московські попи їм у поміч. Тому повісили свої писочки у фальшивій скороботі по вбитих, а от причину цих убивств вирішили будь що не чіпати.Негативний відбір 70 річної окупації в дії".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Ростислав Мартинюк, Василь Чепурний, дерусифікація, Козелець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar