реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Театр реабілітації «Дивосад» запрошує на прем’єру!

Музичну виставу за віршованим твором Леоніда Філатова «Про Федота-стрільця» підготували особливі актори чернігівського «Дивосаду» – театру реабілітації та творчої інтеграції. Цей колектив був створений на базі обласної благодійної організації «АРАТТА» понад 10 років тому. В його творчому доробку вистави за творами братів Грімм, Клайва Льюіса, Екзюпері, Люіса Керрола, Бродського, Шекспіра, Гоголя, Старицького. Керує театром надзвичайно енергійна та життєрадісна людина – пані Ірина Пісня.

Тож запрошуємо на прем’єру в неділю, 19 березня о 15.00! Місце зустрічі – будинок культури по вул. Дмитра Самоквасова, 8 (в мікрорайоні «Шерстянка»). Родзинка заходу – ярмарок сувенірів від учасників проекту «Повноцінне життя!» (реалізується за підтримки ЄС у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Спілкою Робітничих Самаритян-Грузія).

- Свої таланти в нашому театрі розкривають і демонструють світу особливі люди, майже у кожного з них є певні вади фізичного чи розумового розвитку, - розповідає Ірина Пісня. – У декого є проблеми з опорно-рухливим апаратом, є люди з діагнозом ДЦП, синдромом Дауна тощо. Втім, для мене вони особливі в першу чергу тим, що надзвичайно талановиті, щирі, вони вміють дивувати і на сцені виступають як справжні професіонали. На жаль, можливостей для самореалізації в нашому місті та й у нашому суспільстві загалом у них дуже мало. Я їх усіх люблю, і я дуже рада, що в цьому колективі вони знаходять друзів і шанувальників, і що після перегляду наших вистав наші глядачі точно не будуть такими, якими були раніше. Їхні душі зцілюються.

Отже, «Дивосад» виконує дуже важливу соціальну роль, він потрібний не лише акторам, їхнім батькам і рідним, які з радістю спостерігають за тим, як змінюються їхні близькі люди, як у них з’являються нові друзі, захоплення. Він потрібний суспільству для профілактики байдужості, жорстокості, несприйняття «особливих» людей. Цей театр відкриває серця глядачів для найкращих емоцій, милосердя, любові, для співчуття й усвідомлення того, що в цьому безмежному світі є місце для всіх, і є можливості для кожного, продовжує художній керівник «Дивосаду» Ірина Пісня. Практично весь час, що існує цей театр, його художній керівник і її помічники працювали на волонтерських засадах, тобто безоплатно. Завдяки ж проекту «Повноцінне життя!», що реалізує благодійна організація «Аратта» в Чернігові, тепер режисерка отримує винагороду за свій труд. А дорослі і малі актори «Дивосаду» мають змогу кілька разів на тиждень відвідувати Центр реабілітаційних послуг у Чернігові за адресою вул.Станіславського, 40, де з ними проводять заняття реабілітолог, психолог, арт-терапевт, соціальний працівник. Саме в рамках проекту під час роботи творчих майстерень підопічні Центру підготували різноманітні сувеніри та оригінальні вироби, які можна буде придбати до початку вистави, і таким чином підтримати театр «Дивосад» та його особливих акторів. До речі, зараз вони збирають гроші на поїдку до Польщі на фестиваль прекрасних театрів (для особливих театральних колективів).

Тож до зустрічі на прем’єрі нової вистави в найближчу неділю, 19 березня!



Теги:Вікторія Сидорова, театр Дивосад, спілка інвалідів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar