реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Те, що допомагає усім нам жити

Ось 7 яскравих образів. Кажуть – вони допомагають жити тут і зараз. Звісно, це не заповіді Божі – можна не погоджуватись, можна сперечатися. Щось прийняти для себе, щось відкинути. А щось виглядає дійсно універсальним – для людини (і для політиків у тому числі), для країни, для нації.

1. ДЗЕРКАЛО

Люди – моє дзеркало. Вони віддзеркалюють особливості мене самого, які я нерідко не усвідомлюю. Наприклад: якщо хтось мені хамить – значить, я цього хочу, я це дозволяю. Якщо мене обманюють знову і знову – значить, я готовий вірити в обман. Нема чого ображатися.

2.ВИБІР
Все, що відбувається в моєму житті – результат мого власного вибору. Якщо я спілкуюсь з нудною людиною – значить, я сам нудний і занудний. Якщо колупаюсь в чужих проблемах – значить, мені це подобається. Автор і творець своєї долі – я сам.

3. ПОМИЛКА
Я можу помилятися. Не завжди люди повинні вважати мої думки і мої вчинки – правильними. Я маю право на помилку. Головне – вміти визнати її і вчасно виправити.

4. ВІДПОВІДНІСТЬ
Я маю рівно те і рівно стільки, на що заслуговую і чому відповідаю. Йдеться і про стосунки з людьми, і про роботу, і про гроші. Якщо я не можу самовіддано любити людину – смішно вимагати, щоб вона ТАК любила мене. Отже, всі мої претензії позбавлені сенсу. І разом з тим, коли я покращуюсь – покращуються і люди навколо мене.

5. ЗАЛЕЖНІСТЬ

Мені ніхто нічого не винен. А от я – я можу допомогти всім, кому можу. Мені це в радість! Щоби бути добрим, потрібно стати сильним. Щоби стати сильним, треба повірити в себе. А я вірю! Але потрібно й уміти сказати "Ні".

6. ПРИСУТНІСТЬ

Я живу тут і зараз. Минулого немає – тому що кожну мить наступає тепер. Майбутнього немає – тому що воно ще не наступило. Прив'язаність до минулого призводить до депресії; занепокоєність майбутнім породжує тривогу. Поки я живу теперішнім – я справжній.

7. ОПТИМІЗМ
Поки ми лаємо життя – воно проходить повз нас. Дивіться на життя як на неймовірне поле Можливостей. Очі бачать, ноги ходять, вуха чують, серце б'ється, Душа радіє.

Сайт Народний оглядач




Теги:тут і зараз, Дзеркало, оптимізм, Філософія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar