реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Татари не хочуть засідати із ворогами України

Наприкінці минулого тижня голова держави скоротив Раду представників кримськотатарського народу при Президентові України з 33 осіб до 19, призначивши до неї відразу 10 опозиційних Меджлісові кримськотатарських політиків і громадських діячів.
До оновленого складу цієї дорадчої президентської структури Віктор Янукович без урахування думки обраних кримськотатарським народом делегатів Курултаю своїм указом увів лише кількох членів Меджлісу на чолі з лідером Мустафою Джемілєвим.

Натомість там опинилися, зокрема, активісти групи «Міллі Фірка», яка називає себе «національною партією кримських татар», зокрема, її керівник Васві Абдураїмов із соратниками, і низка колишніх та нинішніх чиновників-кримських татар, близьких до Партії регіонів. Саме представники цієї партії закликали президента Росії зробити з Україною те, щой з Грузією.

Делегати загальнонаціонального з’їзду кримськотатарського народу, Курултаю, закликали в неділю Президента України Віктора Януковича повернутися до колишнього принципу формування Ради представників кримських татар при голові державі – делегування з’їздом, а не призначення Президентом на власний розсуд. Поки Віктор Янукович цього не зробить, члени Меджлісу не мають наміру брати участі в роботі органу.
Радіо Свобода




Теги:Янукович, татари, меджліс, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar