реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

"Свободівці" виступили проти ліквідації фельдшерсько-акушерських пунктів

25 червня 2013 року активісти Ніжинської організації Всеукраїнського об’єднання „Свобода” відвідали сесію Ніжинської районної ради, де, всупереч положенням законодавства, розглядалося питання „реорганізації” медичних закладів. Влада постановила приєднати фапи, розташовані в різних селах Ніжинського району, до однієї лікарні в смт. Лосинівка.

Таким чином, люди втратили змогу отримувати первинну медичну допомогу за місцем проживання. Відтепер селяни змушені добиратися за декілька десятків кілометрів до Лосинівської дікарні. Свободівець Вадим Немченко виступив перед присутніми та нагадав, що, за положеннями статті 49 Конституції України, у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно, а мережу таких закладів не може бути скорочено.

Націоналіст звернув увагу присутніх на те, що у так званих „непілотних” регіонах поняття первинної, вторинної та третинної медичної допомоги вводяться в дію лише з 1 січня 2015 року, тому нинішнє рішення райради про створення так званого „центру первинної медико-санітарної допомоги” . Його може бути скасовано шляхом подання до Генпрокуратури чи за депутатським запитом.

Виступ свободівця викликав пожвавлення у сесійній залі. Так, деякі депутати закликали колег виявити обережність, не поспішати і дійсно-таки уважніше вивчити вимоги законодавства. Проте цю ініціятиву було повністю проігноровано. Серед 44-х присутніх на сесії депутатів лише один проголосував проти, а двоє утрималося. Зазначимо, що депутатам не було роздано навіть проєкту цього рішення райради у друкованому вигляді, і важливий документ депутати були змушені укладати та ухвалювати фактично „на коліні ” з голосу головуючого на засіданні.

„ Представники ВО „Свобода” усіма доступними способами захищатимуть законні права українців, передбачені Конституцією та законами. ”, – заявив наостанок націоналіст.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:ФАП, медична реформа, свобода, сільська медицина, Ніжинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar