реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Свобода слова чи посольський песик?

Сьогодні в Чернігові перебував Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Теффт -- головною метою його приїзду було відкриття кімнати для захисту свідків в обласному апеляційному суді.
Завдяки американській допомозі тепер свідки будуть захищені -- їх під час судового процесу бачить суддя, але не бачать у залі. Особливо це важливо для розгляду справ про торгівлю людьми.

По обіді посол зустрівся з представниками чернігівських засобів масової інформації. Інколи виступи колег перетворювалися в плачі, а редактора і власника газети "Вісник Ч" Сергія Народенка найбільше зацікавив посольський песик...

Посол заявив чітко:" В Україні свобода слова існує". А далі нагадав англійську ідіому про кулак, за кілька сантиметрів не донесений до вашого обличчя -- саме таке порівняння в нього виникло щодо ситуації з правами журналістів у нашій країні.

Я нагадав колегам, що саме "Сіверщина" є прикладом свободи слова -- заснована 18 років тому як недержавна, демократична газета, вона й сьогодні є такою. Так, за свою свободу ми платимо дорогою ціною, але прикро слухати плачі комунальних ЗМІ, які хочуть від власника отримувати хороші зарплати і кусати ту ж руку, яка годує. Свобода слова або є, або нічого на дзеркало нарікать...

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Сіверщина, Джон Теффт, посол США, свобода слова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar