реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Свобода" через суд заборонила совєтчину на Срібнянщині

31 серпня Срібнянський районний суд за позовом Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" своєю постановою визнав незаконним рішення Срібнянської районної ради "Про використання символіки часів Великої Вітчизняної війни в день державного свята – Дня перемоги".
29 квітня 2009 року Срібнянська районна рада в особі фракцій БЮТ, Нашої України (помаранчеві та білосердечкові становлять більшість ради), Партії регіонів, СПУ та КПУ ухвалили рішення, згідно з яким під час святкування Дня перемоги у Срібному та Срібнянському районі на будівлях офіційних установ будуть вивішені червоні більшовицькі прапори.

"Жоден закон чи постанова не передбачає серед заходів щодо відзначення пам’ятних дат можливість використання поряд з Державним Прапором України будь-яких прапорів політичних партій та блоків, неіснуючих держав, на приміщеннях органів державної влади чи місцевого самоврядування, або перед приміщеннями, у яких вони знаходяться. Ні червоні прапори націонал-соціалістичної Німеччини, ні червоні прапори комуністичної Росії, під якими було вбито та закатовано понад 20 мільйонів українців, ні жодні інші окупаційні прапори не будуть майоріти над жодною офіційною установою Української держави", – заявив під час судових дебатів голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Міщенко.

Також Андрій Міщенко зазначив, прикро, що дана судова тяганина котра вимагала мобілізації людських ресурсів та тривала більш як півтора року, спричинена голосуванням за цю постанову так званих національно-демократичних блоків Нашої України та БЮТу, котрі так ганебно "підспівали" московській п"ятій колоні ПР, КПУ, СПУ, тому голосувати треба за єдину силу українців ВО "Свобода".

Чернігівська "Свобода" виконала обіцянку і не допустила вивішування 9 травня червоних прапорів на будівлях і установах та подбала про те, щоби депутати Срібнянської райради не виходити за межі своїх повноважень, приймаючи незаконні рішення.

Прес-служба
Чернігівської ОО ВО "Свобода"




Теги:Срібне, День Перемоги, СРСР, свобода, символіка


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
"Жоден закон чи постанова не передбачає серед заходів щодо відзначення пам’ятних дат можливість використання поряд з Державним Прапором України будь-яких прапорів політичних партій та блоків..."
Але ж закон і незабороняє виокритсовувати радянську символіку. Тим більше, що Перемога над німцями, про яку йдеться, досягнута саме під тими стягами та символікою, яку "Свобода" так наполегливо забороняє
avatar
2
Чинне українське законодавство прямо передбачає використання радянської символіки при святкуванні Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Про це йдеться висновках Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава" з приводу використання символіки часів Великої Вітчизняної війни 9 травня, в день державного свята – Дня Перемоги.

Експерти Центру вважають, що у використанні символіки слід виходити з частини четвертої статті 1 Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".

Там, зокрема, вказано: "На честь Перемоги в столиці України місті-герої Києві, інших містах та населених пунктах України проводяться святкові заходи з використанням символіки років Великої Вітчизняної війни".
Джерело: http://tsn.ua/ukrayina/ukrayinski-zakoni-shvalyuyut-radyansku-simvoliku.html

На думку правників, під формулюванням "символіка років Великої Вітчизняної війни" слід розуміти саме радянську символіку, але не нацистську.

"Отже, чинне законодавство прямо передбачає використання радянської символіки при святкуванні Перемоги у Великій Вітчизняній війні", - підсумовується у висновках Центру "Правова держава".

avatar