реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

"Щоб убити совєтчину в головах" - Віктор Моренець

2-4 червня 2014 року історик Віктор Моренець відвідав центральні районні бібліотеки та шкільні заклади на Талалаївщині, Срібнянщині, Сокиринщині, Козелещині та Бобровиччині, що на Чернігівщині. В рамках зустрічей Віктор Моренець дарував громадам свої книги про національно-визвольну боротьбу на південній Чернігівщині.

"Я відвідав кілька бібліотек, училищ та шкіл, де розмовляв з багатьма людьми. Мої твори основані на біографіях реальних людей, вояків та старшин. Це не вигадані персонажі, а прості українці, земляки та чиїсь родичі. Я хочу, щоб після моїх творів ми вбили совєтчину в своїх головах та народили українську свідомість", – прокоментував проведені зустрічі Віктор Моренець.

Дослідник зауважив, що за часів старої влади подібні зустрічі з колективом організувати було вкрай важко, а то й неможливо. Наприклад, в місті Прилуки, де свободівець Дмитро Барнаш здобув перемогу на виборах міського голови, Віктор Моренець нарешті матиме змогу презентувати свої видання у рідній школі.

Нагадаємо, що видання побачили світ завдяки фінансовій підтримці членів Чернігівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" і депутатів-свободівців Руслана Марцінківа та Андрія Міщенко.

Презентовані видання:

"Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії). Рік виходу – 2012.

"Ічнянці в армії УНР". У книзі зібрано матеріял до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького перевороту 1917 року. Книгу Віктор Моренець створив у співавторстві з дослідником Віталієм Шевченком. Рік виходу – 2013.

"Земля, полита кров'ю".У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської области 1919–1923 рр. Рік виходу – 2013.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:Віктор Моренець, Талалаївка, Срібне, Бобровиця, Козелець, свобода, УНР, повстанці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar