реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Суд ухвалив вирок російському танкісту

Деснянський районний суд Чернігова завершив розгляд справи по звинуваченню російського танкіста Міхаїла Кулікова, який у лютому, під час боїв за Чернігів, цілеспрямовано стріляв по житловому багатоквартирному будинку на околиці міста. Він отримав 10 років позбавлення волі та стягнення процесуальних витрат на суму 26 тисяч гривень.

Можливо, такий, порівняно м’який вирок, винесено через те, що Куліко виконував наказ свого командира Щьоткіна, який наказав на вулиці Кільцевій у мікрорайоні Олександрівка бити по будинку. Пострілом з танку він влучив у квартиру на десятому поверсі. Снаряд знищив вітражне вікно у кімнаті, вікно у кухні, балкон, пошкодив перекриття підлоги, стелі балкона та кухні, міжкімнатну перегородку, а також газовий котел та радіатори опалення. При цьому людських жертв зафіксовано не було. Спеціалісти Державного науково- дослідного інституту довели наявність у розбитій квартирі елементів від пострілу саме цього танку.

Куліков та його командир були підбиті з українського танку і кілька годин переховувались у хліві в приватному секторі. Щьоткіна обміняли на українського полоненого.

Російський військовослужбовець у суді попросив вибачення у мешканців України за їхнє вторгнення та визнав, що це було неправильно.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

Фото Суспільне\Чернігів.



Теги:Деснянський суд Чернігова, оборона Чернігова, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar