реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Страви з риби. Смачного!

Оселедець під шубою

Потрібно: 1 великий оселедець слабкого посолу, 1 цибулина, 4 картоплини, 2 буряка, 1 середня морква, 1 кисло-солодке яблуко, 2 яйця, майонез.

Приготуваня. Оселедець очистити від шкіри і кісток, філе нарізати тонкими скибочками або кубиками. Цибулю дрібно порубати. Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити, нарізати тонкими кружечками або натерти на крупній тертці.
Буряк відварити в шкірочки, остудити, очистити, натерти на крупній тертці.

Моркву відварити, остудити, очистити, нарізати тонкими кружечками або натерти на крупній тертці.
Яблуко очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці.

Яйця відварити круто, остудити, очистити, нарізати тонкими кружечками.

На плоске блюдо викласти рівним шаром половину картоплі (можна збризнути рослинною олією). На нього покласти оселедець, розрівняти. Посипати цибулею, розрівняти. Густо змастити майонезом. Потім викласти моркву, розрівняти, змастити майонезом. Зверху накласти половину буряків, змастити майонезом. Потім покласти яйця і знову змастити майонезом.

Після цього викласти картоплю, яка залишилася, знову зматсити тонким шаром майонезу. Потім покласти яблуко, розрівняти, рясно змастити майонезом. Зверху і з боків розмістити буряк, що залишився, розрівняти, змастити майонезом.
Перед подачею витримати в холодильнику не менше 2-х годин.

Салат можна приготувати дещо інакше. По-перше, не використовувати моркву і яблуко. По-друге, викласти на блюдо шарами: картопля, оселедець, цибуля, буряк, - чергуючи їх, поки не закінчаться продукти, і змащуючи кожен шар тонким шаром майонезу.

Риба у фользі

Підготовлену рибу поділити на порції, посолити, збризнути лимонним соком, покласти разом з овочами (по 150 г нарізаної моркви, ріпчастої цибулі та кольрабі) на змащену маслом фольгу, загорнути її, покласти рибу на деко і тушкувати 20 хв. Потім вогонь відключіть, а рибу витримайте в духовці упродовж 60 хв.

Риба з лимоном

Потрібно: 1-1,5 кг філе риби, 2 ч. ложки цукру, 2 помідори, 2 лимони, 1 цибулина, 0,25 склянки води, рослинна олія, чорний мелений перець, сіль.
Приготування. Рибу промити, розрізати на порційні шматки, натерти сіллю і перцем і залишити на 10-15 хв.
Ріпчасту цибулю дрібно порубати. Помідори вимити, обсушити, нарізати кубиками. Лимон вимити, нарізати кружечками або шматочками. Розігріти на сковороді олію і обсмажити у ній цибулю. Зверху покласти рибу, на неї -- помідори і лимон, присипати цукром. Залити все водою і варити на слабкому вогні 35 хв.

Салат з оселедця і картоплі

Потрібно: 2 оселедця слабкого посолу, 10 картоплин, 2 мариновані або солоних огірки, 1 яйце, 1 помідор, кріп.

Для соусу: 1,5 склянки сметани, 2 ч. ложки гірчиці, цукор, білий перець «Меленна».

Оселедець очистити від шкіри і кісток, нарізати дуже тонкими скибочками. Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити, нарізати невеликими кубиками. Огірки нарізати маленькими кубиками. Яйце зварити круто, остудити, очистити, нарізати скибочками. Помідор вимити, обсушіті, нарізати тонкими шматочками. Кріп вимити, обсушиті, дрібно порубати. З’єднати оселедець, картоплю та огірки, залити соусом, приготованим із сметани, гірчиці, цукру і перцю.

Дати настоятися в холодильнику. Перемішати, викласти в салатники, посипати кропом, прикрасити шматочками помідора, скибочками яйця.

Замість огірків можна використовувати 2 кисло солодких яблука або 100 г зеленої цибулі.




Теги:оселедець під шубою, страви з риби, салат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar