Готуємо: салати, оладки, зрази, пудинг
Для приготування потрібно:
майонез - 150 г , сметана - 100 г, огірки солоні - 200 г, цибуля ріпчаста - 100 г, корінь хріну тертий - 1 ч. ложка, цукор, сіль - на смак, зелень петрушки і кропу - для оформлення, яйце - 6 шт.
Яйця зваріть круто (15 хвилин), залийте холодною водою і очистьте від шкаралупи.
Яйця і очищену цибулю нарізуйте кружечками.
Огірки очистьте від шкірки і насіння, нарізуйте дрібними кубиками і з'єднайте із сметаною, майонезом, злитиму, цукром і тертим хріном.
У салатник або на тарілку покладете яйця і цибулю, а зверху залийте соусом з майонезу з огірками. Зверху посипте рубаною зеленню.
Салат з солоних або маринованих грибів
Для приготування потрібно:
гриби мариновані або солоні - 250 г
цибуля ріпчаста - 100 г
горошок зелений або кукурудза консервована - 50 г
масло рослинне - 70 г
зелень кропу рубана - 80 г
Цибулю почистіть і наріжте кільцями. Дуже гостру цибулю витримайте в холодній воді.
Гриби ріжте, дрібні можна використовувати цілком, додайте зелений горошок, колечка цибулі, масло і перемішайте.
При подачі салат уклададіть в салатник і посипте зеленню.
Оладки з яблуками
борошно пшеничне - 540 г
яйце - 1 шт.
молоко або вода - 450 г
дріжджі - 12 г
цукор для тесту і подачі - 18 г і 90 г
сіль - 6 г
яблука - 120 г
масло топлене - 50 г
сметана - 120 г
У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте яйце, розтріть з цукром і сіллю, і при безперервному помішуванні всипте муку. Посуд з тістом накрийте рушником і поставте в тепле місце для бродіння.
Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими скибочками, перед випічкою сполучіть з готовим тістом і обережно перемішайте.
Смажте оладки на змащеній топленим маслом розігрітій сковороді з товстим дном. Тісто беріть ложкою, змоченою у воді, викладайте на сковороду і смажте з обох боків до рум'яної скориночки.
Оладки подавайте на порційних тарілках, поливши сметаною і посипавши цукром.
Рибні зрази
Знадобиться:
- 10 крабових паличок
- 0,5 філе риби
- півбатона
- молоко
- 1 яйце
- 3 ст. л.борошна
- сіль, перець, олія.
Для кляра:
- 3 яйця
- молоко
- борошно
- соль
Приготування::
1. Замочений в молоці батон разом з філе риби пропустити через м’ясорубку.
2. Додати яйце, сіль, перець, борошно ы перемішати.
3. Крабові палички порізати на 3 частини.
4. З отриманого фаршу зробити коржики, на середину яких покласти по шматочку крабово палички. Краї коржиків з’єднати і надати їм форму котлет.
5. Кляр: яйця збити з молоком, додати борошно, сіль і перемішати.
6. Підготовані окржики мочати в кляр і смажити на олії. Прикрасити страву зеленню.
Салат “Шахова королева”
Знадобиться:
- 1 солоний оселедець
- 1 буряк
- 2 морквини
- 3 картоплини
- 1 лимон
- 6 перепелячи яєць
- майонез
- 12 маслин без кісточок
- 2 цибулини
Приготування:
1. Овочі та яйця відварити, охолодити і почистити.
2. Цибулю нарізати кільцями, полити лимонним соком, посолити.
3. Картоплю натерти на середній тертушці.
4. Оселедець розібрати на філе і нарізати смужками впоперек.
5. Яйця розрізати навпіл, бублик та моркву – круглики пластинками.
6. “Зібрати” салат в такомупорядку: пластинку буряка змастити майонезом, зверху покласти терту картоплю, змастити майонезом. Потім -- пластинку моркви і змастити майонезом, на неї – кільце циблуі, потім філе оселедця, половинку яйця і маслинку. Сколоти зверху донизу шпажкою.
Таку закуску-прикрасу омжна приготувати влітку з огірком, помідором, редискою. Смак у неї буде, звісно, інший.
Також можна додавати сир, консервовані печериці.
За відсутності перепелячих яєць їх модна замінити курячими, але нарізати кружочками.
В майонез можна додати дрібно накришений кріп.
Пудинг шоколадний з вишневим соусом
Потрібно для приготування: тости - 4 шт.
шоколад гіркий - 50 г
яйця - 2 шт.
цукор - 4 ст. ложки
вишня консервована - 1 склянка
вино червоне напівсолодке - 50 г
сироп вишневий - 3 ст. ложки
крохмаль - 1 ст. ложка
Для пудингу з тостів зріжте скориночки, м'якуш нарізуйте кубиками розміром 1 см. Шоколад наламайте невеликими шматочками.
Нарізані тости з'єднаєте з шоколадом, яйцями і половиною цукру.
Приготованою масою наповните форми, змащені маслом і посипані невеликою кількістю цукру.
Запікайте 20 хвилин при 170 °С.
Для соусу цукор, що залишився, прогрійте до світло-коричневого кольору, додайте вино, варіть 2 хвилини.
У приготований сироп покладіть вишню, влийте вишневий сироп і крохмаль, розведений невеликою кількістю води, доведіть до кипіння.
При подачі пудинг викладете на блюдо, оформите соусом і листами пом'яті.
Джерело: Смачні кулінарні рецепти
Читайте також |
Коментарі (0) |