реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Столицею шахового турніру став Чернігів

Упродовж минулого тижня тут проходив IV Міжнародний шаховий турнір «Зачарована Десна», генеральним спонсором якого виступив депутат Чернігівської міської ради, голова міського осередку політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Юрій Тарасовець.

У турнірі взяло участь більше сотні спортсменів із трьох сусідніх слов’янських держав — України, Росії та Білорусі — віком від 7 до 81 року. Із Харкова й Житомира, Миколаєва і Хмельницького, Черкас і Кіровограда, Мінська і Бреста, Гомеля і Брянська… Найбільше серед учасників змагань було чернігівців.

У суботу, 18 серпня, після завершення турніру відбулося урочисте вшанування його переможців та призерів. Учасників змагань щиро привітали головний суддя турніру Юрій Куценко, директор Чернігівської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Сергій Романчук та кандидат у народні депутати до Верховної Ради України по Чернігівському виборчому округу №206 від політичної партії «УДАР Віталія Кличка», телеведуча популярної програми «Від щирого серця» обласного телебачення Олена Попова, яка зазначила, що в передвиборній програмі «ударівців» чільне місце відведене підтримці молоді, здоровому способу життя. Як приклад цьому — їхня матеріальна підтримка шахового турніру в Чернігові.
Вона з радістю вручила спортсменам-шахістам нагороди: кубки, медалі, грамоти, премії та подарунки.

Переможцем турніру серед дорослих став харків’янин майстер спорту Валерій Шалімов. Друге місце виборов кандидат у майстри спорту ніжинець Володимир Михальський. Третє — кандидат у майстри спорту Леонід Кравченко з Коростишева Житомирської області.

Найсильнішими серед шахісток-дівчат стали кандидати у майстри спорту Віра Коновалова з Антрациту Луганської області, Лідія Болдовська з Гомеля та Людмила Горошкова з Іллічівська Одеської області. Серед наймолодших учасників спортивних змагань найвищі нагороди турніру здобули білоруси Микита Зубков та Олексій Аніщенко, українець- харків’янин Олександр Шалімов.

Найкращим шахістом серед ветеранів турніру названо чернігівця Олега Юрасова, який свого часу був чемпіоном СРСР у складі юнацької збірної України.

У командному заліку перемогу здобули харків’яни. Друге призове місце посіли шахісти з білоруського Бреста. Третє — спортсмени з Ніжина.
Жоден з учасників турніру не залишився поза увагою головного спонсора змагань. Усім його учасникам Олена Попова вручила пам’ятні почесні грамоти із символікою політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

Вони на прощання щиро дякували за прекрасне спортивне свято у старовинному Чернігові його організаторам та генеральному спонсору міжнародного шахового турніру «Зачарована Десна».

Іван ЗВЕНИЧ
Фото автора



Теги:Зачарована Десна, Юрій Тарасовець, удар, Олена Попова, шахи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar