реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

В керівника комунального підприємства зарплата -- 16 тисяч

«Комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» не вистачає відкритих торгів та проведення аукціонів для інвесторів» - про це заявив депутат Чернігівської міської ради від Політичної партії «УДАР Віталія Кличка- Юрій Тарасовець. Про це повідомив сайт "Події і коментарі".

19 березня відбулось засідання комісії з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності Чернігівської міської ради, де керівники комунальних підприємств звітували перед першим заступником мера міста – Сергієм Андросом за свою діяльність у 2012 році.

Проаналізувавши роботу усіх комунальних підприємств, найбільше запитань у присутніх виникло до керівника комунального підприємства «Чернігівбудінвест» - Віталія Собіченко, який так і не зміг пояснити присутнім як з прибутком у 117 тисяч гривень на рік він отримує зарплату у 16 тисяч гривень щомісячно.

«На сьогоднішній день у директора КП «Чернігівбудінвест» найвища заробітна плата серед керівників комунальних підприємств міста. Також, вона у 2 рази перевищує заробітну плату мера міста, і у 8 разів заробітну плату вчителів та лікарів.

Хотілося б зазначити, що основною метою КП «Чернігівбудінвест» не є створення заробітної плати директору, а виконання своїх прямих обов’язків. Комунальне підприємство виконує функції замовника будівництва об'єктів, супроводжує процес від виділення земельної ділянки під забудову до введення об'єкта в експлуатацію. Головною проблемою «Чернігівбудінвест» є непрозорий розподіл земельних ділянок для інвесторів. За минулі роки КП «Чернігівбудінвест» не провів жодного торгу чи аукціону. Чернігів одне з небагатьох міст, де розподіл земельних ділянок здійснюється за зачиненими дверима, а привабливі земельні ділянки у центрі міста пропонують «своїм інвесторам».

Непоодинокими випадками є знищення зелених насаджень забудовниками. Остання скандальна подія, також пов’язана з «Чернігівбудінвестом». Під нуль було знищено матеріально-технічну базу станції швидкої допомоги за адресою вул.Любецька, 26. Земельну ділянку станції, намагались передати у користування КП «Чернігівбудінвест», за безцінь.

Потрібно змінювати ситуацію, що склалася навколо розподілу земельних ділянок, що відводяться під забудову у місті. Проводячи торги та аукціони, ми створимо сприятливі умови для розвиту будівничої галузі у Чернігові. Розподіл земельних ділянок повинен бути прозорим та зрозумілим для інвесторів, як і в інших містах України» - так прокоментував звіт комунального підприємства КП «Чернігівбудінвест» депутат Чернігівської міської ради від Політичної партії «У
ДАР Віталія Кличка» - Юрій Тарасовець



Теги:Юрій Тарасовець, Чернігівбудінвест, забудовники, Чернігівська міська рада, удар


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Пусть лучше Тарасовец раскажет, как он людей с квартир выселяет, делая их бомжами, чтобы освободить место под строительство. Сейчас занялся жильцами по проспекту Мира, 48.
avatar
2
Я лично обращалась к Юрию Тарасовцу. Он помог моей семье найти инвестора и переехать с барака в трехкомнатную квартиру! За что я ему до сих пор благодарна! Тем кто пишет все эту брехню - Бог судья!
avatar