реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Справу голови виконкому Радикальної партії Олега Авер'янова хочуть передати у Прилуки

У вівторок, 15 січня 2020 р., Святошинський районний суд міста Києва почав розглядати резонансну справу голови виконкому Радикальної партії Олега Ляшка Олега Авер'янова про звинувачення у викраденні ним автомобіля Porsche Cayenne у своєї екс-дружини Євгенії Авер'янової. Про це із зали судового засідання передає кореспондент Нова Влада.



Депутата Чернігівської обласної ради Олега Авер'янова підозрюють у вчиненні злочинів по чотирьом кримінальним статтям: незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 289), пособник злочину (ч. 5 ст. 27), підробка документів (ч. 1 ст. 358), використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358).

За словами прокурора Ковальова А.В., якщо вину депутата доведуть, він може опинитися за гратами на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

В ході судового засідання судді засумнівалися в тому, що саме Святошинський суд повинен розглядати цю справу. Це кримінальне провадження вони хочуть передати в Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області.

«Особливо тяжкий злочин підсудного був вчинений поза межами територіальної юрисдикції Святошинського районного суду міста Києва. А саме – в місті Прилуки Чернігівської області. Порушення правил підсудності є істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону, а тому безумовною підставою для скасування судового рішення», – пояснила головуюча суддя М. Оздоба.

Для визначення підсудності судді М. Оздоба, І. Бандура та В. Новик направили дане кримінальне провадження до Київського апеляційного суду для вирішення питання про звернення з поданням до Касаційного кримінального суду Верховного суду.

Протягом п'яти днів дане питання має бути вирішене.

Нагадаємо, раніше Нова Влада в ході розслідування з'ясувала, що депутат Чернігівської обласної ради Олег Авер'янов разом із народним депутатом України Валерієм Дубілем приймали участь у рейдерському захопленні агрохолдингу ТОВ «Промстройінновація» на Чернігівщині. Зараз за фактом незаконного заволодіння чужого майна ведеться досудове розслідування в Державному бюро розслідувань.

Рустем АЛІЄВ
Нова влада



Теги:Валерій Дубіль, Радикальна партія Ляшка, Авер'янов, Прилуки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar