реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Сосницька громада - на старті

"Все залежне від нас, у питанні об'єднання Сосницької громади, ми зробили. Тепер справа за ЦВК. Будемо чекати на дату перших виборів у Сосницьку ОТГ", - повідомив сосницький селищний голова Андрій Портний.

"Непростий шлях нам довелося пройти: квітень 2016 року, перша спроба об'єднання, на жаль, не знайшли підтримки ні серед районної влади, ні серед сільських голів. Протягом зими та весни 2017 року готували громадьську думку, потім знову ініціатива, сходи жителів у всіх 16 сільських радах, жваві дискусії за чи проти, які плюси чи мінуси об'єднання; Потім робота з депутатським корпусом громад, щоб переконати у необхідності об'єднання".

Із 16 згоду об'єднатися з Сосницею висловили семеро сільських рад. Інші або самі хочуть бути центром (Авдіївка), або сільські голови не хочуть позбавитися самостійності. Зарплата ж їх не залежить від рівня фінансового благополуччя громади...

Наразі є рішення Сосницької, Загребельської, Пекарівської, Киріївської, Чорнотицької, Матвіївської та Волинківської рад про об'єднання.

"Юридично ми вже ОТГ, справа за малим, обрати достойного керівника та депутатський корпус. Вірю у нас все вийде, і ми матимемо сильну, фінансово потужну та самодостатню Сосницьку громаду!" - говорить Андрій Портний.



Теги:Сосниця, децентралізація, ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar