реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Авдіївка до Сосниці не хоче

Доки вже визначені громади чекають рішення ЦВК про призначення виборів, ще дві дозріли до об'єднання.

Семенівська і Сосницька об’єднані територіальні громади найближчим часом з’являться в області. Щойно голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч надав обом позитивний висновок.

Семенівський міський голова Олександр Бичков каже: «На сесії міської ради ми прийняли рішення про входження в об’єднану громаду. До 15 липня аналогічні рішення на своїх сесіях повинні прийняти сільські ради, які погодилися на об’єднання. Після цього Семенівська ОТГ буде вважатися створеною. Наступний крок – звернення до ОДА, а потім – до Центрвиборчкому про призначення в нашій громаді перших виборів».

Об’єднатися з Семенівкою надали згоду 13 з 17 сільських рад району: Архипівська, Галаганівська, Карповицька, Костобобрівська, Машівська, Миколаївська, Олександрівська, Погорільська, Старогутківська, Тимоновицька, Хотіївська, Чорнорізька та Янжулівська. Це приблизно 80% району і по території, і по населенню (на Семенівщині близько 18 тисяч жителів, з них 8,5 тисячі мешкають у райцентрі). Радомська сільрада вирішила приєднатися до Холминської ОТГ (Корюківщина), а Жадівська, Іванівська та Орликівська поки хочуть залишатися самостійними. Таким чином збережуться районні рада та адміністрація.

У Сосницьку ОТГ увійдуть 7 з 19 територіальних громад однойменного району: Сосницька селищна, Волинківська, Загребельська, Киріївська, Матвіївська, Пекарівська та Чорнотицька сільські ради. Дивно, але Спаська, Великоустівська та ряд інших, близьких до Сосниці сільрад, таких рішень не ухвалили. Сосницька селищна рада, де планується адміністративний центр громади, своє рішення про об’єднання вже ухвалила.

Авдіївка, Хлоп'яники та Шаболтасівка, швидше всього, будуть жити окремо, хоча колись вони входили до Понорницького району.



Теги:Сосниця, Авдіївка, Семенівка, децентралізація, ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar