реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Сновщина попрощалась із захисником України

Захисник Євген Шумський рано залишився сиротою, тепер сиротою залишився і його 4-річний син. Герой віддав життя під час бойового зіткнення з ворогом на Херсонщині. На малій Батьківщині з воїном простилися 4 вересня.

Хто повідомляє: Чернігівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки; Сновська міська рада Чернігівська область; ЧЕline

Євген Сергійович Шумський народився 01 серпня 1994 року в с.Турʼя на Сновщині в простій селянській родині. Навчався в школі в рідному селі. Потім здобував професійно-технічну освіту. Зокрема навчався в Сновському вищому професійному училищі лісового господарства.

Ще під час навчання у школі хлопець втратив батьків, залишився зі старшим братом. Тож в подальшу життєву дорогу Євген вирушив сам, наполегливо працюючи.

Попри випробування долі Євген завжди залишався чуйною та щирою, справедливою та розсудливою людиною. Чоловік активно займався спортом, не один раз захищав на змаганнях свою сільську команду. Завжди дотепно жартував та мав веселу вдачу. А ще був надійним товаришем, готовим підставити плече в будь-якій ситуації. Виділяла Євгена серед юнаків ще одна його риса – ділитися з людиною останнім. І якщо хтось потребував допомоги – Євген приходив першим. Доросле сімейне життя Євген будував у Сновську.

До лав Збройних Сил України Євгена мобілізували 4 червня 2022 року. Чоловік не вагаючись пішов захищати країну від ворога.

30 серпня 2022 року життя Захисника обірвалось…Воїн загинув під час бойового зіткнення з ворогом та артилерійського обстрілу позицій військової частини в районі Новомиколаївки Херсонської області.

Сиротою залишився чотирирічний син Артем, не дочекалися повернення Євгена кохана дружина Тетяна та брат Олександр.

Схиливши голови та стоячи на колінах 4 вересня Сновщина простилася зі своїм Героєм. На центральній площі міста Сновськ відбулося прощання із загиблим воїном. На церемонії поховання були присутні керівники громади, староста, військові, рідні, друзі, однокласники та односельці. У рідному селі Тур'я бійця також зустрічали живим коридором. Місцевий священик відслужив поминальну службу, а трикратний салют біля могили сповістив, що тут навіки спочив захисник України, який віддав своє життя за рідну землю. Поховали Євгена в рідному селі поряд з батьками.

Галина КОРОЛЬ, Чернігів Сіті

Всі, хто бажає підтримати родину загиблого Захисника, Сновська міська рада надала номер картки дружини Євгена Шумської Тетяна Сергіївни, учасниці АТО:

4149 5001 3119 6852 (Райффайзен Банк Аваль)



Теги:Тур'яЮ Сновська громада, російсько - українська війна, Херсонщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar