Смачного! Страви з яєць
Яйця “в мішечку без шкарлупи”
В глибоку каструлю налити води до половини висоти, всипати сіль, влити оцет (10 г солі, 50 г оцту на 1 л води) і довести воду до кипіння. Потім швидко, одне за другим випустити яйця, не пошкоджуючи оболонки жовтка. Варити при слабкому кипінні 3-3,5 хвилин, вийняти шумівкою. Одночасно можна варити не більше 10 яєць. Яйця, зварені без шкарлупи, мають приплюснуту форму, білок щільний с нерівною поверхнею, жовток – напіврідкий.
Яйця вкруту
Яйця опустити в кип’яток і варити 8-10 хвилин. При більшому терміні варіння білок і жовток стає надто щільним, окрім цього, поверхня жовтка втрачає природне забарвлення.
Яйця запечені
На сковороду акуратно викласти ретельно вимиті яйця і поставити їх для запікання в духовку. Печені яйця повинні мати щільний білок і розсипчастий жовток. Після запікання яйця витерти серветкою і подати гарячими або охолодженими.
Яйця по українські
Хліб нарізати скибками довжиною 7-8 і товщиною приблизно 1 см, змастити маслом, викласти на лист або вогнетривкий посуд, засипати тертим сиром шаром до 1,5 см, залишаючи по середині заглиблення, в котре обережно випустити одне за другим сирі яйця. Посолити їх, поперчити, полити розігрітим маслом і поставити в міру нагріту духовку. Подати до столу в гарячому виді.
Потрібно: 300-400 г хліба, 50 г вершкового масла, 50 г твердого або плавленого сиру, бринзи, 4 свіжих яйця, мелений перець, сіль.
Яйця, запечені з цибулею та томатами
Нарізану цибулю припускати з маслом поки вона не стане м’якою, додати очищені від шкірки томати. Овочі підсмажити, викласти на змащену маргарином сковороду, залити яйцями, посипати тертим сиром і запекти в духовці. При подачі до столу зробити довкола яєць обідок із томатного соусу.
Потрібно: 8 яєць, 100 г маргарину, 160 г томатів, 60 г ріпчастої цибулі, 60 г твердого сиру, 180 г томатного соусу.
Яєчня з сосисками і томатним соусом
Варені сосиски очистити, обсмажити на маргарині, кожну розрізати повздовж і впоперек, викласти на готову яєчню і залити соусом. При подачі до столу посипати зеленню.
Потрібно: 8 яєць, 100 г сосисок, 150 г томатного соусу, 30 г маргарину, зелень петрушки, кріп, сіль.
Яєчня з оселедцем
На сковороду з розігрітим смальцем покласти нарізане дрібними кубиками філе оселедця, вилити яйця і запекти в духовці. При подачі до столу довкола жовтків викласти тоненькі смужки філе оселедця.
Потрібно: 8 яєць, 50 г філе оселедця, 30 г маргарину.
Яєчня з кабачками
Очищені від шкірки кабачки нарізати скибками або кубиками і підсмажити на маргарині, залити їх яйцями і смажити до готовності. При подачі до столу посипати зеленню.
Потрібно: 8 яєць, 200 г кабачків, 30 г маргарину, зелень петрушки, кріп, сіль.
Омлет запечений з капустою
Нашинковану капусту посолити і стушкувати з маргарином. Потім залити яєчною масою і запекти в духовці.
Потрібно: 8 яєць, 200 г свіжої капусти, 50 г маргарину, сіль.
Омлет по селянськи
Моркву, квасолю і картоплю відварити, нарізати кубиками, щавель – соломкою, спасерувати на маргарині, змішати з яєчною масою і підсмажити.
Потрібно: 8 яєць, 80 г маргарину, 300 г моркви, 120 г зеленої квасолі, 400 г картоплі, 40 г шавлію, сіль.
Омлет по-українськи
Картоплю відварити, очистити, остудити і нарізати кубиками. Шинку дрібно нарізати, змішати з картоплею і вареною стручковою квасолею, залити розтопленим маргарином, посолити, поперчити, змішати з яєчною масою і обсмажити з обох боків. При подачі до столу посипати тертим сиром.
Потрібно: 8 яєць, 800 г картоплі, 200 г нежирної шинки, 100 г стручкової квасолі, 40 г маргарину, 20 г тертого сиру, сіль.
Омлет фарширований томатами
Томати ошпарити, очистити від шкірки, розрізати на дольки і підсмажити на маргарині. Приготувати натуральний омлет, викласти на нього фарш і загорнути краї.
Потрібно: 8 яєць, 400 г томатів, 25 г маргарину, зелень петрушки або кропу, сіль.
Омлет, фарширований цвітною капустою
Варену цвітну капусту розібрати на качанчики, прокип’ятити в молоці, посолити,заправити маргарином, перемішаним з борошном, і знову довести до кипіння. Приготувати натуральний омлет, викласти на нього фарш і загорнути.
Потрібно: 8 яєць, 280 г молока, 150-200 г цвітної капусти, 40 г маргарину, 20 г борошна, сіль.
Омлет фарширований сумішшю овочів
Овочі по окремо відварити в підсоленій воді, відцідити, змішати, прогріти з маргарином і заправити молочним соусом. Приготувати натуральний омлет, викласти на нього приготований фарш і загорнути краї.
Потрібно: 8 яєць, 150 г овочів (спаржі, стручкової квасолі, зеленого горошку, цвітної або брюссельської капусти), 100 г молочного соусу, 50 г маргарину, сіль.
Омлет із шпиком та цибулею
Шпик нарізати кубиками і трохи підсмажити з нарізаною цибулею, потім залити яєчною масою, перемішати і підсмажити. Якщо омлет готують з сосисками або шинкою, сосиски потрібно нарізати кубиками, а варену шинку – дрібними кубиками і трохи обсмажити на маслі.
Потрібно: 8 яєць, 100 г молока, 120 г шпика, 1 велика цибулина, сіль.
Омлет весняний
До яєчної маси додати нарізаний кріп, зелень молодого часнику, петрушки, посолити, розмішати і підсмажити омлет з обох боків.
Потрібно: 8 яєць, 20 г кропу і зелені петрушки, 4 головки молодого часнику, 20 г маргарину, сіль.
Биточки із яєць
В молочний соус з цибулею ввести два жовтки, дрібно нарізану шинку і круто зварені яйця. Варити на слабкому вогні, безперервно помішуючи, поки суміш не стане густою. Потім дати охолонути, сформувати із неї биточки, запанірувати їх в крихітках білого хліба і обсмажити в маргарині. При подачі до столу полити молочним соусом.
Потрібно: 8 яєць, 50 г молочного соусу з цибулею, 60 г шинки, 60 г маргарину, 50 г борошна, 60 г крихіток білого хліба, сіль.
Читайте також |
Коментарі (0) |