реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Східна Пруссія має повернутися додому

Координатор Балтійської республіканської партії Вадим Петров під час акції протесту передав посольству Росії у Польщі ультиматум: якщо Кремль не піде на деескалацію ситуації навколо кордонів України, то партія ініціюватиме проведення референдуму щодо виходу Калінінградської області зі складу Росії.

Про акцію протесту, що відбулася в неділю, 20 лютого, під будівлею посольства РФ у Варшаві, пише “Укрінформ“.

Також Петров, який є уродженцем Калінінградської області, порвав Конституцію Росії на знак протесту проти політики президента РФ Володимира Путіна.

“Путін вніс поправки до конституції, щоб правити вічно. Але після 2024 року він буде нелегітимним президентом”, – наголосив Петров.

В ультиматумі Балтійської республіканської партії наголошується, що стягування російських військ до кордонів України, підпорядкування Білорусі Москві та погрози розпочати воєнні дії можуть призвести до повномасштабної війни в Європі.

У документі підкреслюється, що жителі Калінінградської області виступають проти мілітаризації регіону й не хочуть псувати добросусідські відносини з Польщею та Литвою. Наголошується, що в результаті конфлікту регіон може опинитися в ізоляції, не вистачатиме продуктів харчування.

З метою деескалації ситуації в документі пропонується відвести російські війська від кордонів України, припинити окупацію сходу України та Криму, вивести військовий контингент із Білорусі та припинити підтримку нелегітимного очільника РБ Лукашенка, а також на 50% демілітаризувати Калінінградську область.

У випадку, якщо вимоги не будуть виконані упродовж наступних двох місяців, Балтійська республіканська партія ініціюватиме електронний референдум про вихід Калінінградської області зі складу Росії.

“Хочемо навести паралелі з організацією Кремлем референдуму в українській Автономній Республіці Крим. Громадянам Росії було повідомлено, що це «волевиявлення жителів півострова». Тому референдум щодо виходу Калінінградської області зі складу Росії також може бути волевиявленням жителів нашого регіону”, – наголошується у зверненні.Новинарня

Фото Укрінформу



Теги:гібридна війна, розпад Росії, Східна Пруссія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar