реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Коли Україна нападе на Брянську область?

Звісно, на здорову голову таких питань не задають. Але таке питання задає сайт "Брянский ворчун" https://avchernov.ru/politika/rossijskij-deputat-nazval-datu-napadeniya-ukrainy-na-bryanskuyu-oblast/.

Власне, про це ж - загрозу нападу України на Росію говорить рашистська пропаганда, починаючи від Путіна, включаючи русскоговорящую кінську морду МЗС та штатних пропагандистів російського ТВ "Беобахтера" Соловйова, Скабєєву та іже з ними. А наразі саме про напад на Брянськ, Білгород і Крим заговорив Міхаїл Дєлягін.

Хто він такий? Депутат Державної Думи Росії, навіть заступник голови комітету Держдуми з економічної політики. Та й сам має статус економіста. Був помічником у прем'єр- міністра Касьянова та в більш відомого українцям Бориса Нємцова, навіть входив в апарат президента Єльцина - тобто наче мав би бути трохи адекватнішим... Хоча його економічні теорії, так схожі на комуністичні, та й редагування журналу, що до 1991 року звався "Коммунист", змушують сумніватися...

Проте справа не в Дєлягіну. Старіючий Путін поступово втрачає стримуючі кадебістські повіддя і проговорюється про сокровенне. Тільки останнім часом він зізнався, що 1) Росію не можна перемогти, але можна розвалити зсередини, 2) уважно слідкує за наростанням ерзянського національного руху, навіть розрізняючи ерзя і меря, чого не може зробити 99 відсотків громадян РФ, 3) без України Росія не виживе.

І якщо перше свідчить: кремлівський припутень прекрасно розуміє, що ніхто на Росію нападати не збирається (звідси - "перемогти неможливо"), то два наступні - про реальну загрозу для близького майбутнього імперії, яка тільки зветься федерацією, але нею не є. Звідси - закручування гайок в національних республіках, як- то заборона вивчення татарської та башкирської мов, позбавлення глав республік права зватися президентами, хоча навіть всяка рядова Пензенська область має "правітєльство"...

Звісно, українці пам'ятають і про Брянськ, що входив до Чернігівської землі (так і Калуга входила, то й що?), і про Курщину, де й досі є села Івановка, Степановка і Мазеповка, названі на честь свого засновника - Івана Степановича Мазепи, і про Білгородщину, і про окуповану українську Стародубщину. Тим паче - про Крим. Але нападати?

Просто тут предмет для досліджень - як правлячі росіяни бояться розпаду Росії, бо передчувають його. І Фройда не треба.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Стародубщина, Брянськ, розпад Росії, гібридна війна, ЕРЗЯ, Делягін, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar