реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Сім сіл зникли на Чернігівщині

Зафіксована і упакована рішенням сесії обласної ради смерть 7 сіл.

Фактично раніше, а юридично сьогодні припинили існування села Зоря Бучківської сільради Новгород- Сіверського району, Кирпичне Тиницької сільради Бахмацького району, Кути Перші Семенівської міської ради, Дачне, Логи, Михайлове, Ракужа Хотіївської сільради Семенівського району.

Села, як і люди, мають час народження і час смерті. Мені особисто шкода села Михайлового Семенівського району, де ми колись гостювали на батьківщині професора- просвітянина Петра Руденка. Тоді в здичавілому селі було зо три жилих хати і люди не виходили з них, доки не придивилися до нашої машини.

Село було штучним – утворене в тридцяті роки для добування торфу. Тож і смерть його не дивна. Але для когось же це і досі – батьківщина.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:вимираючі села, Чернігівська обласна рада, Семенівський район


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
вот только нашей власти и оппозиции, судя по всему, нет дела до украинских сел, всю социальную структуру уничтожили, с/х уничтожили, вот люди и выезжают! только и в городе они мало кому нужны, живут на съемных квартирах, если повезет находят постоянную работу, а если нет, перебиваются заработками! отец говорит, что за 20 лет "демократии" он уже и забыл, что такое социальная защищенность и когда государство работает для людей, как при "проклятых" коммуняках было! а я с ним согласен, сейчас каждый, в одиночку, борется за выживание!
avatar
2
знищення сіл почалося завдяки політиці комуністичної партії, коли всі намагалися із села втекти в місто. А теперішнє нищення також на совісті комуністів, бо вони всі 20 років входять у владу -- цього разу в одній коаліції з ПР
avatar
3
Зате там найядерніший лохторат партії ригіонів та різних комуняк. Ось з них і треба спитати, та нікому.
avatar
4
Василий, в Верховной Раде 7 созыва 5 фракций и внефракционные депутаты, я Вам фракции перечислю - это "Партия регионов", ВО "Батькывщина", "УДАР", ВО "Свобода" и "Коммунистическая партия Украины", поэтому не пишите, пожалуйста, ерунду! и еще, в каком году все пытались бежать из села не подскажите? не во времена ли независимости, случайно? только уже больше 20 лет страной управляют "демократы", а не "проклятые" коммуняки, это я так к сведению!
avatar