реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Шовінізм із Заходу. Райрада на Закарпатті вирішила виконувати поряд з українським гімном угорський

18 червня 2011 року, під головуванням голови Берегівської районної ради Андрія Бігарі, відбулося пленарне засідання четвертої сесії районної ради VІ скликання, на якому ухвалили рішення, що передбачає розпочинати засідання райради з виконання Державного Гімну України та Угорського Національного Гімну.

Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі ВО «Свобода

Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у своїй заяві «різко засудила це антиконституційне рішення і вимагає від Президента України, Верховної Ради України, Служби Безпеки України та Генеральної прокуратури відреагувати на антидержавний шабаш, який відбувся на сесії Берегівської районної ради».

У заяві Закарпатської «Свободи» також йдеться:

«Рішення про виконання під час офіційних заходів гімну іншої держави, яка має територіальні претензії до України, ми розцінюємо як подальший наступ на Українську державність, яку протягом вже 20 років проводять на Закарпатті угорські шовіністичні кола. Цей провокаційний крок можна поставити в один ряд з неодноразовим порушенням питання про автономний статус Закарпаття, вивішуванням поруч з державним прапором України прапора сусідньої держави - Угорщини, встановленням по всьому Закарпаттю угорських імперських символів (відновлення прикордонного стовпа на Верецькому перевалі, турули), пропаганду подвійного громадянства серед громадян України.

Держава, яка не здатна захистити свої національні інтереси, рано чи пізно приречена не на служіння своєму народові, а на прислуговування іншому».

«Якщо Президент України, Верховна Рада України, Служба Безпеки України та Генеральна прокуратури в черговий раз відбудуться мовчанкою, Закарпатська «Свобода» розпочне на Закарпатті українозахисні акції протесту», - наголошується в заяві.
Джерело: ZAXID.NET



Теги:Zahid, Закарпаття, Угорщина, прапор, ЗАХІД, свобода, Імперія, претензії


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Гадаю, що на Чернігівщині слід майоріти російському трикольору!Це буде справедливо и доцільно!
avatar
2
Неуклюжая политика нациков сделала своё дело. И если до 2005 года всё шатко-хватко держалось. то теперь процесс пошёл. Целостность страны может удержать только федерация.
avatar
3
Якщо при владі на посту резидента убогий примітивний, добре маніпульований з Кремля кримінальник,то все може бути, чим жити в одній державі з таким бидлом, то краще розбігтися.
avatar
4
0стання новина :
Новый глава правительства Вануату — островного государства в Тихом океане — подтвердил, что отменяет решение прежнего руководства страны о признании независимости Абхазии. Об этом сообщает Daily Post. Ранее о том, что власти Вануату отказали Абхазии в признании, сообщил грузинский МИД.

Эдвард Натапеи, возглавивший правительство Вануату в середине июня, заявил, что в оценке статуса Абхазии он солидарен с основной частью международного сообщества (которое не признает независимость Абхазии от Грузии). По его словам, представителю Вануату в ООН Дональду Калпокасу поручено заняться установлением официальных отношений с Грузией (до сих пор такие отношения установлены не были).
avatar