реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Щорса у Києві хочуть прибрати. А в Чернігові - "наша історія"?

Замість пам'ятника Щорсу на бульварі Шевченка в Києві доцільніше буде встановити пам'ятник Симону Петлюрі. Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив міністр культури і віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.

"Саме в цьому місці столиці починається вулиця Симона Петлюри. Вона йде від пам'ятника Щорсу до залізничного вокзалу ... Чи символізує Щорс боротьбу українців за свободу в період 1917-1921 рр.? Знаєте, все ж таку боротьбу більше символізують Грушевський, Винниченко, Петлюра, багато інших", - сказав Кириленко. Пише Українська правда
За його словами, це не є закликом "іти і ламати".

На думку Кириленка, ліквідація близько тисячі пам'ятників Леніну за останній рік була "вивільненням народної енергії, емоційним опором".

"Ніхто нікого ні до чого не закликав. Влада не пропонувала ніяких рішень", - підкреслив Кириленко.



Теги:перейменування, символи тоталітаризму, Щорс, кириленко


Читайте також



Коментарі (11)
avatar
1
Ага! А на Бессарабке поставить памятник адольфу и Крещатик переименовать в гитлер штрассе. Как раз по-щеневмерландовски.
avatar
2
Оскорблять,тем паче материть,как то не пристойно.Скажу лишь:видел всяких-в горошек,клеточку,линейку,а этот сплошной...
avatar
3
Не погоджусь з Кириленком. Ані Грушевський, ані Петлюра, ані тим більше конформіст Вінниченко не символізують гідну визначної пам'яті нащадків боротьбу. Коньюнктурник Кириленко краще б перечитав книжки, або ж заткнувся. Нехай Щорс і не символізує боротьбу за незалежність, але він гідний бойовий ватажок. Вже б краще поставили там пам'ятника холодноярцям чи Тютюннику наприклад.
avatar
4
БИДЛО бажає вуперти свою свиноту на постаменти. БИДЛО!
avatar
5
Нашим політикам подобається підкидати "дрова" у вогонь національної ворожнечі.
avatar
6
Во всех европейских странах чтут историю...а в Киеве сносят все памятники подряд!Что плохого в том,что этот памятник есть! И как ужасно будет,если не умные люди сбросят его с постамента!а что в Киеве вообще осталось из памятников?уж точно-мы все разрушим и....построим...только не до строительства сейчас,да и не до переименования улиц...денег нет на армию,а тут ...
avatar
7
Якщо приберете Щорса, залиште хоча б коня!
avatar
8
Памятник Щорсу это прежде всего произведение искусств а и памятник непростых и трагических дней истории УКРАИНЫ, а не тоталитарный символ, коим в подавляющем большинстве являются памятники Ленину/     Я против сноса,  ведь в Европе не сносят  памятники, имеющую художественную ценность !
avatar
9
Як же уся НКВД-КГБ-ФСБешна гідота затято і винахідливо захищає своїх кумирів.
До речі, Леонід Кравчук теж буде проти, адже з нього ліпили тулуб міфічного кіногероя Счорса - українського Чепая, вигаданого Сталіном і Довженком.
avatar
10
оце стільки комуняцької вати повилазило, хай Бог милує!
avatar