реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Щоденний збиток чернігівським тролейбусникам - 50 тисяч гривень

Працівникам Чернігівського тролейбусного управління, які продовжують страйкувати, частково погашено заборгованість із заробітної плати. Про це повідомив директор КПУ "Чернігівське тролейбусне управління" Олег Коржов.
За його словами, з працівниками розрахувалися за травень та на 25% за червень. Всього виплачено понад 800 тис. грн. Але колектив продовжує страйк, вимагаючи погашення усієї суми заборгованості із заробітної плати. Ще понад 2 млн. грн. Водночас, як уточнив керівник підприємства, кожен день страйку приносить збитки тролейбусному управлінню понад 50 тис. грн.
За інформацією Чернігівського міського голови Олександра Соколова, отриманий в області черговий транш державних субвенцій учора був розподілений і кошти, виділені обласному центру, у повному обсязі було спрямовано на виплату заборгованості із зарплати працівникам тролейбусного управління. "Керівництво облдержадміністрації розуміє важливість тролейбусів як громадського транспорту для Чернігова, а тому ми спільно працюємо над вирішенням проблемної ситуації", - сказав міський голова.
О.Соколов переконаний, що повністю вирішити проблему з електротранспортом можна лише за сприяння органів центральної влади.
"У Чернігові з-поміж інших міст, з приблизно однаковою кількістю жителів, на маршрути виходить найбільше тролейбусів. А рівень державних субвенцій не відповідає кількості пільгових пасажирів", - підкреслив міський голова.
На його думку, ситуація може поліпшитися із впровадженням адресної соціальної допомоги, що вже зробили Росія та Білорусь.
"Ми або повинні дотувати із міського бюджету тролейбусне управління, що наразі зробити не можемо, або зменшити кількість тролейбусів на маршрутах", - заявив міський голова Чернігова.
На 11 тролейбусних маршрутах в обласному центрі Чернігівщини щоденно працюють 75 тролейбусів. Вартість однієї поїздки коштує 1 грн. Право безкоштовного проїзду мають понад 70 тис. чернігівців.

Ірина Синельник




Теги:О. Соколов, Чернігів, тролейбуси


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"Ми або повинні дотувати із міського бюджету тролейбусне управління, що наразі зробити не можемо, або зменшити кількість тролейбусів на маршрутах" 3й вариант поднять стоимость проезда на 25 коп . Город без социального транспорта - мертвый город!!!
avatar