реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Найчисельніше підприємство Чернігова страйкує

Чернігівські тролейбусники розпочали страйк. На міські маршрути не вийшов жоден із 75 тролейбусів і 18 автобусів Чернігівського тролейбусного управління. Колектив ЧТУ, який налічує 850 працівників, оголосив про проведення страйку до погашення заборгованості по зарплаті. Її чернігівським тролейбусникам не виплачували з середини травня. Сума боргу становить 3,4 млн грн,
Попередньо, під час сесії міської ради депутати розглянули питання і тролейбусників. Працівникам КП «Чернігівське тролейбусне управління» вже вкотре заборгували заробітну платню. Тож депутати затвердили зміни до міського бюджету, за якими, зокрема, 750 тис. грн. спрямовано на управління освіти для проведення капітальних ремонтів покрівель ряду навчальних закладів міста, 1700 грн. – на КП "ЧТУ" для розрахування заборгованості по бюджету, 50 тис. грн. виділено міській лікарні № 2 на проведення робіт для термінового ремонту операційного відділення, пошкодженого пожежею, а також, 40 тис. грн. на утримання рятувальних постів на міських пляжах впродовж купального сезону.

Депутати схвалили текст Звернення Чернігівської міської ради до Президента України Віктора Януковича з проханням особистого втручання та допомоги у виділенні додаткових коштів з державного бюджету.
У Зверненні йдеться про те, що на 2010 рік для Чернігова заплановано виділити субвенції з державного бюджету компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 15,3 млн. грн. Відшкодування втрат від перевезення пільгових категорій громадян не в повному обсязі змусило підприємство залучати кредитній кошти, що спричинило виникнення заборгованості по кредитній лінії на суму 6 млн. грн. Крім того, тролейбусне управління заборгувало заробітної платні працівникам на суму 2,2 млн. грн. Загалом, на сьогодні за КП "Чернігівське тролейбусне управління" обліковується майже 12 млн. грн. заборгованості.
Коментуючи страйк, міський голова Олександра Соколова, зазначив, що Чернігів у проблемі з електротранспортом є заручником ситуації, хоча проблеми з невідшкодуванням вартості проїзду пільгових категорій громадян характерні також для інших міст України.
Соколов пояснив, що заборгованість по зарплаті перед працівниками тролейбусного управління виникає через недостатні суми державних субвенцій, які виділяються для відшкодування перевезень пільговиків. Так, у Чернігові право безкоштовного проїзду в тролейбусах мають понад 70 тис. громадян - майже третина жителів міста. Необхідна сума субвенцій на рік, за розрахунками, становить 22,6 млн грн. Цього року для ЧТУ передбачено лише 10,1 млн грн. Зараз отримана лише третина суми. Більше грошей заплановано на четвертий квартал цього року.
Міський голова зазначив, що міська влада намагається вирішити проблемну ситуацію в межах своїх повноважень. Особисто Соколов звернувся з листом до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, депутати міської ради направили звернення до Президента України Віктора Януковича.
«Міська влада докладає зусиль для вирішення ситуації спільно з облдержадміністрацією. Крім того, це питання я підніматиму на засіданні колегії Міністерства житлово-комунального господарства, яке відбудеться 19 серпня», - сказав Соколов.
Він додав, що отримані кошти субвенції відразу ж будуть направлені на виплату заборгованості перед працівниками ЧТУ.
Ясь ОЛЕШКО




Теги:О. Соколов, Страйк, Чернігів, тролейбус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar