реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Що підписав Янукович? Або - ярлик на княжіння

Непрозорість усього вояжу на поклон в ханську столицю нашого Президента підкерслює: справа мутна, як і весь їх Мутний союз. Недарма наш героїчний гарант облетів пікет майданівців на гелікоптері - а то раптом упаде, як від яйця в Івано- Франківську...

Кажуть, привіз радісну звістку: Московія милостиво погодилась продавати нам татарський газ не по 400 доларів, а по 280. Що за милість з барського плеча? У Росії так добре пішли справи і "Газпром"не перебуває на грані розпаду? Та ні, просто Майдан стоїть і Путіну краще дати знижку Януковичу, щоб не мати до діла з іншим українським президентом, на якого нема кримінальних папочок у московському кагебістському архіві.

Зрештою, Україна стала купувати газ у Німеччини та Словаччини, що виявився значно дешевшим за братній російський. Та й сланцевим газом запахло, від якого "Газпром" нудить.

Зрештою, а кому потрібен російський газ в Україні? Нам, українцям, до кухонної плити? Та ні, загальновідомо, що Україна видобуває достатньо газу для побутових потреб. А ще не бралися ( бо не дають) ні за вітрову енергію, ні за теплову.

Дешевий російський газ потрібен Ахметову, Коломойському, Фірташу та іншим олігархам, хімічні та металургійні підприємства яких є найбільшими споживачами газу. Тож Янукович привіз знижку для олігархів, щоб вони проти нього не збунтувалися. Власне, ті тепер на шпагаті - США і Євросоюз погрожують їм санкціями (а грошики, накрадені від нас, українців, вони зберігають у закордонах таки неросійських), якщо будуть і далі підтримувати Януковича, а тут - така знижка, така лафа.

Але до чого тут Майдан і українські інтереси?

До речі, кредит, наданий Москвою - під 7 відсотків річних, а поганий МВФ надає під 5. І Московія надала для збереження режиму, щоб, не дай Бог, не почалися структурні реформи. А МВФ надає виключно під реформи. Тож як будували януковичі- клюєви- табачники і несть їм числа маєтки - так і будуватимуть, а ми - як бідували, так і бідуватимемо. Тішачи себе думкою про великого благодєтеля Путіна.

Тож вихід один - Майдан.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Майдан, режим януковича, Україна - Росія, ціна на газ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar