реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Проти оточення Януковича будуть санкції - Маккейн

Сенатор США запевнив, що резолюцію щодо України ухвалять швидко і одноголосно

Резолюція, подана на розгляд Сенату США про санкції щодо осіб, причетних до насильства на мирних акціях в Україні "буде схвалена – швидко і одноголосно". Про це в інтерв'ю Українській правді заявив сенатор США Джон МакКейн.

"Резолюція закликає поважати право людей у ненасильницький спосіб виражати свої погляди. Ми підтримаємо їхні зусилля у напрямку демократії. І якщо уряд практикуватиме й надалі репресії, мають бути розглянуті санкції – проти осіб та організацій, які завинять у злочинах проти людяності, які порушують права людини", - зазначив один з авторів резолюції, поданої на розгляд Сенату США.

Говорячи про те, які шанси має резолюція на схвалення, він запевнив: "Вона буде схвалена – швидко і одноголосно".

Разом з тим, говорячи про вплив та плани президента РФ Владіміра Путіна щодо євроінтеграційних устремлінь України, МакКейн зазначив: "Перше – немає жодного сумніву, що Путін застосовує неймовірний тиск на уряд і народ України". Але нам буде потрібна допомога з боку МВФ, щоб вона могла впоратися із фінансовими труднощами", - додав він.

"З Україною Росія – велика держава. Без України – це східна держава. Думаю, Путіну дуже хотілося б її втримати на своїй орбіті більше, ніж будь-яку іншу країну світу", - зазначив сенатор.

Відповідаючи на питання, чи можливий варіант, що США можуть піти на уступки щодо питання України через необхідність кооперації з Росією, наприклад з питання Сирії, МакКейн заявив: "Росія продовжує постачати зброю режиму Башара Асада. І це обурливо".

"Там, де ми можемо співпрацювати з РФ, ми це робимо. Але це в жодний спосіб не має змінити нашу підтримку України і її становлення як європейської нації", - підкреслив МакКейн.

Наостанок МакКейн дав пораду президенту Віктору Януковичу відмовитися від будь-якого використання сили, продовжити переговори з опозицією та громадськістю за круглим столом та обов’язково відгукатися на запити і волю народу.

Як повідомлялось, американські сенатори розглядають законодавчі можливості відмовити українським чиновникам у візах чи заморозити їхні активи в США, у випадку, якщо в Україні продовжуватиметься ескалація насильства щодо антиурядових демонстрантів.

На фото: сенатор США Дж. Маккейн розмовляє з керівником блок-посту Майдану



Теги:Україна - США, Україна - Росія, режим януковича, Майдан, санкції


Читайте також



Коментарі (0)
avatar