реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ще одна дошка пам'яті воїну України

У Чернігові на будівлі школи–ліцею №22 урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО Івану Кононовичу, випускнику цього закладу.

Аби вшанувати пам'ять загиблого земляка на лінійку-реквієм прийшли друзі, представники місцевої влади, учні, громадськість. Присутні згадали подвиг полеглого Героя та вшанували пам'ять про нього хвилиною мовчання.

Від міської влади виступив заступник Чернігівського міського голови Станіслав Віхров. Звертаючись до присутніх, він подякував батькам та вчителям за, те що виростили й виховали такого сина й громадянина України.

До слова була запрошена Ірина Дейнеко - однокласниця загиблого Івана Кононовича.

Вона поділились своїми спогадами про нього, як про доброзичливого, щирого та сумлінного учня й товариша, який є зразковим прикладом і для теперішніх ліцеїстів.

Івана Кононовича мобілізували у квітні 2014 року. Служити Батьківщині юнак прийшов за власним бажанням. 19 серпня 2014 року вдруге відправився в зону проведення антитерористичної операції. Боєць загинув 1 жовтня в районі міста Дебальцеве Донецької області, здійснюючи обхід території прилеглої до блокпосту, натрапивши на заміновану ділянку. Після вибуху отримав проникаючі осколкові поранення з ураженням легенів та серця від яких помер на місці.

Відповідно до Указу Президента Іван Кононович посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Наприкінці заходу на запрошення директора ліцею Вікторії Пекур присутні відвідали шкільний військовий музей.

Підполковник Григорій Мазур



Теги:школа 22, герої АТО, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar