реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Капличку архістратига Михаїла посвятили в честь героїв АТО

На Яцево холодно. Може, не стільки від погоди, від голої, бездеревної незахищеності, але й від скорботного місця. Проте, таке місце має бути відвідуване нами - для звіряння себе зі своїми, що вже відійшли. Квартал героїв російсько - української війни тріпоче на вітрі прапорами. Ген, віддалік, приєднується прапором і могила першого голови чернігівського Руху Валерія Сарани - він теж із цієї когорти козаків - воїнів...

Освячення каплички архістратига Божого Михаїла провів сьогодні архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Синоду Української Православної Церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) у співслужінні шести священиків. Але на початку він цілком слушно сказав, що, власне, це місце уже освячене - і тим, що тут у гільзах земля з кров'ю героїв, і що тут вони лежать, спочивають самі у землі.

А міський голова Владислав Атрошенко відверто розказав чому так довго тяглося будівництво каплички - за умовами тендеру виграла його фірма, яка запропонувала меншу ціну, але, не завершивши роботу, зникла. І практично собі у збиток мусила довершувати інша будівельна організація.

Капличка проекту архітектора Тетяни Мазур доповнилася пам'ятним знаком, біля якого й виставлені гільзи з отою, згаданою владикою Євстратієм, землею. Ведучий заходу Олексій Биш зачитував населені пункти, за звільнення чи оборону яких від російських окупантів загинули 167 синів Чернігівщини...

А владика Євстратій у поминальній літії згадав поіменно всіх похованих тут, на Яцево, загиблих героїв російсько- української війни. Сльози матерів і вдів висушував холодний вітер.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:російсько- українська війна, Владислав Атрошенко, Євстратій (Зоря), Яцево, герої АТО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar