реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Сергій Бутко: "Розвіюється отруйний туман..."

На питання сайту відповідає Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам‘яті у Чернігівській області

1) Ваші підсумки року?

- Мої підсумки стосуються сфери національної пам’яті. Досягненням вважаємо, що люди в області більше взнали про власну історію, розвіюється отруйний туман міфів з історії від сучасного російського агресора та його попередника – комуністичного режиму. Отже, громадяни вже критичніше дивляться на минуле свого народу: є чим і ким пишатися, у кого і чому вчитися, а є уроки, які треба засвоїти, щоб перемагати зараз заради сьогодення і майбутнього як України, так і кожного з нас. Найбільше досягнення у 2017-му в області: суттєво зросла участь громадських активістів, громадських організацій, журналістів і просто громадян у політиці національної пам’яті. Тому продовжується декомунізація (вже точкова), відновлення імен і подій наших героїчних предків і жертв злочинів агресорів і тоталітарних режимів у часи Української революції 1917-1921 рр., Другої світової війни та інших періодів нашої непростої історії. Усім щира вдячність! Що не вдалося: не всі у владі ще розуміють важливість цієї роботи як одну з основ збереження та зміцнення національної безпеки і оборони, напрям в безкінечній інформаційній війні з агресорами та ненадійними «друзями».

2) Ваші прогнози на рік наступний?

- Мета: щоб у політико-економічній еліті від села до вищих ешелонів та суспільстві повністю та остаточно зрозуміли, що сучасна державна політика національної пам’яті є сутністю, невід’ємною ознакою незалежної, демократичної Української держави. Отже, розуміння цього повинно бути у всіх, хто є і хто буде у владі і опозиції на всіх рівнях. У 2018-2019 роках, на нашу думку, має статися завершення перелому у засвоєнні цієї аксіоми державної політики. Буде спекотне, але ця українська політика, на нашу думку, переможе і поб’є головних ворогів — байдужість і меншовартість, хуторянство та неуцтво. Над цим і будемо працювати.



Теги:декомунізація, підсумки року, Сергій Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar