реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Мені досі вулиця м'ясника Жукова!

На сесії Менської міської ради не вистачило голосів, щоб перейменувати вулицю Жукова з провулком на вулицю Європейську. Тільки 13 депутатів із 21-го підтримали перейменування.

Депутати пропонували варіанти нової назви - Квіткова, Малинова, Затишна, Успішна, Європейська, Григорія Кочура, Ліни Костенко. Під час громадського обговорення частина мешканців найкраще сприйняла варіант назви – вулиця Європейська. Але і громадську думку депутати проігнорували. Активісти товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка висловили жаль, що депутати проігнорували ім’я видатного земляка – перекладача світового рівня Григорія Кочура.

А представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко для “Голосу України» прокоментував ситуацію в Мені так: «Закон треба виконувати. Це не питання місцевого розвитку, а питання виконання обов’язкового для всіх закону. Тому депутати, які проголосували проти перейменування вулиці Жукова підігрують російському агресору, який вбиває українців на Донбасі і ображають пам’ять мільйонів червоноармійців, яких Жуков гнав на німецькі кулемети, як худобу на убій. Недарма його фронтовики називали м’ясником чи катафалком. Я вітаю пропозицію щодо вулиці імені видатного земляка Григорія Кочура, але який варіант назви обрати – справа громади. А знесення прізвища Жукова з української топоніміки – це питання дотримання закону».

Як запевнив секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко, питання про перейменування вулиці Жукова буде виноситися на наступну сесію ради.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Чернігівська область.
Фото з сайту «Сусіди. Сіті»



Теги:жуков, мена, Сергій Бутко, Василь Чепурний, гібридна війна, декомунізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar